Shock!

május 30.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mötley Crüe: Carnival Of Sins - Live

A nagy pocsolyán túl sokak szerint az évezred első igazi nagy reunion turnéjának számított a 2005-ös Carnival Of Sins turné az igazi és hamisítatlan Mötley Crüe tálalásában – sokan nem hitték volna, hogy képes még öt percnél tovább értékelhető színpadi produkciót nyújtani egy öregedő alkohol- és zsírfüggő énekes, egy testileg teljesen szétesett gitáros-múmia vagy egy olyan dobos, aki az utóbbi időkben inkább volt bulvárpénisz, botrányférj, ipari hiphop énekes és minden, csak épp hősi halott nem.

megjelenés:
2006
kiadó:
SPV / Record Express
pontszám:
9 /10

Szerinted hány pont?
( 9 Szavazat )

Aztán látványos reality show keretében lehámozták Vince Neil zsírpárnáit, szép csendben újraélesztették a zombivá lassult Mick Mars-t, újra dob mögé ültették a rosszcsont Tommyt – Nikki Sixx meg hellyel-közzel egy ideje szimplán Nikki Sixx volt, szóval vele kellett a legkevesebbet pöcsölni. Aztán ezek a kipróbált partyállatok összepróbáltak laza két órányi anyagot, és nekiálltak megmutatni a világnak, mitől lett világsztár az egykori glam-sátánokból.

Egy 2005 áprilisában rögzített michigani bulival van dolgunk a két korongon, és ha csak a zenét hallgatod, azt kell mondanom, teljesen rendben van az egész. Tommy Lee ultralazán qrwafeszes dobolása még mindig iskolateremtő, és még mindig képes rendesen megtekerni a dupla lábgépet is. A gitársoundon nem hallatszik, mennyire van szétesve a hangszer tulajdonosa fizikailag – Mick „bácsi" nem is győzi hangsúlyozni, hogy ha nem jött volna ez a turné, már távozott volna az örök vadászmezőkre a heveny élninemakarás következtében. Vince hangja pedig olyan, mint a lemezeken – hogy ez mennyire az utómunkák eredménye, nem tudom, de legyünk idealisták, és mondjuk azt, hogy igenis ez egy fasza kis rock fiesta azokkal a dalokkal, amikre kölyökkorunkban tomboltunk (sikerült, szék-hegyeket vertünk szét dob gyanánt) és csajoztunk (kevéssé sikerült, mert ők moderntókingot hallgattak). A Shout At The Devillel indul a buli, és felvonultatja az összes nagy Crüe (mármint Vince Neil-es Crüe) slágert, bár az egyéni hangszeres szólókat jól lehagyták a lemezekről – Micknek ezen a turnén már nem is volt, Tommyé meg valamiért „nem jött át".

Sajnos a lemez DVD változatához nem volt szerencsém, de talán jobb is így – ami részinfó átjött innen-onnan, képileg már kissé túlnő a háttércirkusz a négy, kissé „öregecskedő" zenészen – így viszont csak hallgatom a királyabbnál királyabb nótákat, és visszaálmodom a zenekart (és magamat is) a nyolcvanasok végére, amikor ugyebár kolbászból volt a kerítés.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

Wendigo - Budapest, Rocktogon, 2007. április 29.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.