Shock!

január 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: Garage Inc.

Az oly sok vitát kiváltott Load és Reload után James-ék a könnyebb utat választották, feldolgozáslemezt készítettek, melyen többek között a ritkaságnak számító The $5.98 EP is helyet kapott. Lássuk előbb az új nótákat - a teljesség igénye nélkül. Van miből csemegézni, mert 11 dalt rögzítettek.

megjelenés:
1998
kiadó:
Vertigo / Polygram
pontszám:
8 /10

Szerinted hány pont?
( 31 Szavazat )

Indul is a korong a lendületes Discharge nótával (Free Speech For The Dumb), mely nem kifejezetten az a szám, ahol meggyőződhetünk arról, hogy Lars tud még dobolni. Egész pofás lett a Sabbath-tól a Sabbra Cadabra, Hetfield meg sem próbál ozzysan zengedezni - szerencsére. Számomra az egyik legjobban sikerült nóta a Loverman lett (eredeti ea.: Nick Cave and the Bad Seeds) a Mercyful Fate hármas egyvelege mellett. Vidám pillanatokat okoz a Whiskey In The Jar Thin Lizzytől. Mélypont a Lynyrd Skynyrd country borzalom, ezt igazán ki lehetett volna hagyni! Zárásként ismét egy húzós Discharge nóta került a korongra (The More I See). Persze manapság nem CD a CD, ha nincs rajta rejtett track, melyet most egy pár másodperces jammelés (?) formájában préseltek az album végére.

Nekem persze az igazi bódulatot a II. disc okozta, végre jó minőségben bangelhetek a hátborzongató The Small Hours-ra! A "régi" Garage Days után olyan klasszikusokra tombolhatunk, mint az Am I Evil? Blitzkrieg, Breadfan, The Prince, Stone Cold Crazy, So What, Killing Time, mely nótákat eddig innen-onnan kellett összevadászni. És, hogy tovább örvendezzen a maradék 'tallica fan, 4 kellemes Motörhead feldolgozás zárja azt az albumot, melyet igazán ideje volt kiadni! A II. lemez igazi nirvána, és szerintem nem csak számomra...

Ezzel a dupla lemezzel egy keveset visszaszereztek elvesztett ázsiójukból, és remélhetőleg a következő sorlemezükkel ismét megszilárdítják az elbizonytalanodott rajongótáborukat.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 a.75 2014-02-07 08:49
Nekem is a Loverman a kedvencem az albumról.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.