Shock!

október 31.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Locomotive: Ornament Z Pijavic

Ne kacagjatok a címen, sosem lehet tudni, hogy valójában mit jelent. Arra biztos rájöhettetek, hogy cseh zenekarról van szó. Méghozzá egy elég arcbamászó zenét játszó zenekarról, akik '95 óta zenélnek a szomszédban. A zenéjüket simán be lehet határolni: Sepultura, Soulfly, Machine Head (Ektomorf, ha már, helyenként a CDT), és akkor azt hiszem, mindent elmondtam.

megjelenés:
2003
kiadó:
Dead Fish Production
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Thrash alapú, intenzív, riffelős zene, fogós refrénekkel, ugrálásra késztető riffekkel, karcos ordítással. Amúgy nem lehet érteni, hogy éppen csehül kiabál a vokalista, szóval nem zavaró a mi fülünk számára metalban furcsán ható nyelv. Az igaz, hogy sokszor nagyon-nagyon hasonlít a fent említett nevekre a csapat zenéje, viszont az is tény, hogy mindezt rendkívül energikusan bírják előadni, így nem zavaró a hasonlóság. Most hazabeszélek, de az Ektomorf azért jóval bikább, és nem csak a profibb hangzás miatt.

A cd-n kilenc dal hallható, változatosak, punkosan gyors témák ugyanúgy előfordulnak, mint headbangelős metalkodások, korrekt a sound is, bár több dögöt azért elviselne a felvétel, az is igaz. Van egy olyan érzésem, hogy igazán élőben mutatkozik meg a zenéjük ereje, a stúdiós kütyük között kicsit mintha elveszett volna maga a brutalitás. Kiemelni nem tudok igazán semmit, ami talán baj is, meg nem is. Nem baj, mert egységesen végigzúztak ezen a néhány dalon, baj azért, mert nem éreztem annyira nagyon hatásosnak, egyéninek egyik nótát sem, hogy. Mondjuk, aki kedveli az ilyen zenéket, annak biztos tetszeni fog a Locomotive is. Tényleg. Viszont a helyükben mindenképpen megpróbálkoznék egy angol nyelvű felvétellel, nagyobb ismertségre tehetnének szert. Persze rejtett track és két videofelvétel nélkül már nincs élet, így kapunk ilyeneket is. Az egyik klip ráadásul már angol nyelvű, a másik a lemez nyitónótájára készült.

Korrekt lemez, korrekt dalokkal, majd meglátjuk, mit hoz számukra a jövő.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.