Shock!

június 06.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Gate Of Darkness: Friss zuhatag törjön!

Az előző demón (2001-es), még Gate From Darkness voltak, de az "Of" nyelvtanilag helyesebb, mint, így javították magukat. Akkor is igényesebb volt az átlagdemónál a kiállítása a cd-nek, ez most is így van. A bookletben angolul is ott figyelnek a szövegek, helyette inkább feltekerhették volna a gitárokon a potit. A demó címe Friss zuhatag törjön!, ami nagyon "kátaitamásos", ő ír ebben a fura stílusban, úgy látszik másnak is tetszik, bár maguk a szövegek (kivéve az elsőt, ami egy Poe vers) még nem az igaziak...

megjelenés:
2003
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
5,8 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

A zene maradt amolyan dark/black keverék, dobgéppel - dobos híján, nem tudom kerestek-e egyáltalán, de nem hiszem. A dobgép viszont furcsa ebben a formában, vagy emberi dobost kellene bevenni, vagy átírni a témákat, mert valahogy elüt a zene a dobtémáktól. Esetleg élőbb hangzást találni, vannak már normális hangminták, lehet találni a neten ezerfélét, majd a dobhangmintákat úgy megeffektezni, hogy az teltebb, élőbb legyen. Pár óra alatt össze lehet varázsolni mindezt. Nagyon sok múlik ezen, valahogy azt éreztem ez lóg ki a legjobban a zenéből (hangzásilag is). Amúgy a hangzás arányai nem az igaziak, a szinti sokszor teljesen eltűnik a gitárok dörmögése alatt, pedig egyformán dinamikusnak kellene lennie mindkettőnek.

A vokalista hörög meg szaval, a ritmizálás sajnos sokszor megbicsaklik. Néha furcsa is a relatíve dallamos zenén ez a fajta hörgés, itt elkelnének dallamok helyenként még agresszívebb, mélyebb hörgéssel vegyítve. A szövegérthetőségre is illenék odafigyelni, ha már magyarok a szövegek.

A merengős intro után belecsapnak a srácok, emlékeim szerint a korábbi felvétel nem volt még ennyire gitárdús, most azért szerencsére nagyobb teret kaptak a gitárok is. Amúgy még mindig igyekeznek érdekes felépítést, inkább többféle hangulatot adni a zenének, hol monumentálisat, hol simán súlyosat, hol szinte epikusat, ez rendkívül szimpatikus számomra, nem ragadnak le egy bevált sémánál.

Mivel ez már EP, pontozni kell. A hiányosságok mellett nem tudok elmenni, ez még demószintű anyag, annak ellenére, hogy érzésem szerint sok munkával érdekes dolgokat lehetne ebből kihozni. Bizakodom.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Within Temptation - Budapest, PeCsa Music Hall, 2014. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.