Shock!

július 09.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Das Ich: Anti'Christ

A 13 éve létező német formáció - ki gondolta volna ebből a névből? - a Das Ich, mely 13. albumát jelentette meg idén Anti'Christ címmel. Eredeti cím, biztosan sosem hallottak még Marilyn Mansonról. Zeneileg tipikus germán elektro-darkerek, sátánisták méghozzá. Remek.

megjelenés:
2002
kiadó:
Massacre / HMP
pontszám:
4 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

Rémlik, hogy '93 körül a szomszéd srác mutatott egy sátánista techno zenét, még az is lehet, hogy ők voltak azok, mindenesetre érdekes megállapítani, hogy a techno műfajnak is megvan a maga black metalja a rá jellemző összes klisével együtt.

A nyitó dal sajnálatosan Cameo Word Up című remek dalának fő témájával kezd, ami azonnal lelohasztotta a kedvemet, hiába próbálnak utána németesen monumentálisak lenni, nem tudnak átverni. Az egy dolog, hogy totálisan megrekedtek a nyolcvanas évek elektro zenei világában (vigyázat, nem metal zenekarról van szó, de még csak nem is rockról, gitár nincs a zenében, inkább olyan helyeken keresgéljetek, mint a Front242, Nitzer Ebb, korai Die Krupps, Kraftwerk), de hogy ezt ma sem tudják úgy előadni, hogy valamennyire izgalmas legyen, az már elég nagy baj. Meg az is gond, hogy hiába hallgatok ritkán ilyesféle zenét, de így is kihallani, hogy ezt vagy azt mintha már hallottam volna másoktól. A harmadik problémám, hogy eléggé egysíkú a lemez, noha az ötös dal feszesebb egy kicsit, ennyi még nem elég az üdvösséghez. Ha ilyen lenne a többi is, talán kegyesebb lennék hozzájuk. A szunyókálásból ezután már csak a kilences szám riaszt fel, ez olyan alattomosan sejtelmes, a záró darab megint hótunalom. Tiszta szerencse, hogy a szövegeket nem értem, biztos halálra röhögném magam rajtuk.

Bónuszként egy videoklipet is láthatunk, a Reanimat című dalra - gondolom előző lemezes lehet - a vokalista szegénykém kimeríti a ronda pasas fogalmát, a buta imidzsével meg rá is tesz egy lapáttal.

Elég különös a Massacre kiadótól ez a kiadvány, de lelkük legyen rajta. Némethonban még csak-csak találnak vevőt, de egyébként...

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.