Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés
Shockmagazin

Dark Funeral: De Profundis Clamavi Ad Te Domine - Live In South America 2003

A rettenthetetlen Dark Funeral koncertlemezt adott ki, a felkonfon hallatszik, hogy nem Európában vették fel az anyagot, hanem a tengerentúlon, Dél-Amerikában, 2003-ban. Amúgy a csapat első koncertlemezéhez van szerencsénk. Sejtelmes intro után indul a gépezet, a közönség folyamatosan őrjöng, kántál. A borítón látszik is, hogy elég sokan voltak a bulin. Vagyis bulikon.

megjelenés:
2004
kiadó:
Regain / HMP
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 1 Szavazat )

A lemez hangzása sajnos nem a legjobb, igaz koncertfelvételtől ne várjunk sosem stúdióminőséget, de a dobokkal kezdhettek volna valamit, elég klattyogósak, nincs erő bennük. A gitártémák viszont egész jól kivehetőek nem kásásodtak el.

Nem is egy koncerten rögzítették a lemez anyagát, hanem ha jól tudom 4-5 helyszín felvételeiből válogattak, ráadásul előtte 2001-ben jelentkezett a csapat utoljára cd-vel. A hangzás hullámzó az előbb említett tények miatt, a dob mégsem annyira rémes végig, mint írtam, később kap dögöt is. A tracklistát nézve felfogható egy best-of lemeznek is, némi közönségzajjal fűszerezve, Emperor Magus Caligula pedig legalább olyan acsarkodó bír lenni élőben is, mint stúdióban.

Rajongóknak való album, érdeklődőknek nem alapvetés, inkább embert próbáló feladat, mert bizony azok számára elég egyformák a dalok, akik nem ásták bele magukat a csapat lemezeibe nyakig.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hirdetés

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2005. február 16.