Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Creech: Take It All

Egyenesen a Föld másik feléről, Ausztráliából érkezett a Creech cd-je, annak ellenére, hogy a csapat Angliában alakult, méghozzá Northamptonshire-ben. Hiába jelentettek meg egy EP-t, és hiába kaptak jó kritikákat, a sznob angol zenei élet nem akarta befogadni és magasra emelni a csapatot, ezért tették át székhelyüket az óperenciás tengeren is túlra.

megjelenés:
2005
kiadó:
szerzői kiadás
pontszám:
6 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Nem tisztem eldönteni, mennyiben volt ez bölcs döntés, mennyivel könnyebb több ezer km-ről betörni a világ zenei piacára, mint a kontinensünkről, de ők tudják. Mondjuk legalább ott nem esik folyton az eső. A dobosnak családi bajok miatt haza is kellett utaznia gyorsan, így tulajdonképpen már csak a gitáros/énekes maradt egyedül britségével a csapatban.

A zenét csak úgy jellemzik: pure rock, és tényleg valami ilyesmit rejt a cd. Nem tökig torzított, de tökösnek ható gitározással dúsított, amolyan utcai lázadó rockzene ez. Az egyik tag meg marhára hasonlít a Nickelback énekesére - ha érdekel ez valakit. A Take It All egy EP, hat dallal, a harmadik dalnál már beugrott mitől ismerős ez: tiszta Nirvana/Alice In Chains keverék a zene, bár némelyest kiherélt formában, szóval mindenképpen a grunge környékén kell tapogatózni annak, aki kíváncsi rájuk. Helyenként még egy kevés laza stonerséget is fel lehet fedezni bennük - bár van nem laza stonerség?... Mindenképpen azoknak ajánlott zene, akik a rock'n'roll alapú cuccokat kedvelik - nekem kicsit erőtlennek tűntek a dalok, pedig nyáron, hőségben pont az ilyen zenéknek kellene működniük.

Valahogy nem találtam kiugró dalt, elég egyszerűcskék, a hangszeresek teljesítménye is átlagos, az énekes sem egy őstorok, bár nem vészes. Én nem biztos, hogy túl sokszor elő fogom venni a lemezt, bár lehet, hogy valakit pont a szimplaságuk fog meg.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.