Shock!

február 25.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Children Of Bodom: Hatebreeder

A Children Of Bodom amolyan kedves kakukktojás a műfajok között. Az abszolút klasszikus európai heavy metal témákra épülő nótákat körülölelő hamisítatlan északi black károgás, a barokkos részek, dübörgő szintitémák, csodálatos ízes dallamos gitárszólók valami furcsa és egyedi eleggyé állnak össze.

megjelenés:
1999
kiadó:
Nuclear Blast / HMP
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 18 Szavazat )

Zseniális, amit művelnek ezek a fickók! Nem újultak meg az előző albumhoz képest, folytatják az ott megkezdett hagyományokat. Hol elbűvölnek a csodás futamokkal, hol földbe döngölő riffeket nyomnak, hol a szőrt felállítják a nyakamon a hátborzongató károgással, hát még ha a szinti is bevillan! Nagyon klasszul megírt gitárszólók peregnek a Hatebreed-en, fülbemászóak, rögtön keresni kezdtem a léggitárt a szobában. Amíg nem hallottam őket, nehezen tudtam elképzelni, hogy miképp lehet ennyire keverni a műfaji jegyeket úgy, hogy annak minden másodperce maximálisan élvezhető legyen; de lehet. Ráadásul a friss korong 9 nótájának nincs egy halvány pillanata sem. Minden nóta változatos, aprólékosan kidolgozott, a Hatebreed egy igazán igényesen megírt metal album, amit nagyon lehet szeretni! ĺrhatnék meg tengernyi jelzőt, hogy mennyire tetszik, élvezem minden másodpercét és erővel tölt el, de ezt igazán hallani kellene. Megéri...

A lemez hangzása is kifogástalan, a borítón pedig az előző korongon pirosban pompázó csuklyás figura most zöld árnyalatban szorongatja a kaszát a bodomi tó partján. Ez a lemez egyszerűen BOMBASZTIKUS!

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Sting - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 30.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wendigo - Budapest, Pesti Est Café, 2004. május 15.