Shock!

április 17.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Blind Myself: Heaven't

Nem kétséges, hogy a Blind Myself '99 legsúlyosabb albumát tette le a nagy magyar terül-terülj asztalkámra. Abszolút minőségi az egész produkció, kezdve a csomagolástól a koncerteken át a hangzásig.

megjelenés:
1999
kiadó:
1G / Warner
pontszám:
10 /10

Szerinted hány pont?
( 10 Szavazat )

Végre! Végre a dobokat is normálisan keverték! A zene meg olyan töményen mászott az arcomba, hogy két perc alatt térdig süppedtem a padlóba. Az tény, hogy nem hat rögtön a Blind zenéje, első hallgatáskor csak néhány részlet ragadt benne a fülemben, de hallgattatja magát, és szépen lassan magával ragadott ez a nyomasztó, apokaliptikus világ, amit elém tárt a zenekar. Nem könnyű eset. Megjegyzem a Neurosis hangulata rendesen körüllengi azért a nótákat.

A súlyos riffeket csavart dobtémák egészítik ki, a bőgő mélyen dohog, aztán hol egy kis hegedűszó kúszik be (Center of Everything), hol női ének (Oceans of Crabs). Néha olyan érzésem volt, hogy az agyonkomplikált témákból talán maga a zenekar sem fog kivergődni a szám végére, persze ezen félelmem alaptalan, hallva a zenészek kiváló teljesítményét. Tóth Gergő torkát nem kímélve hörgi végig a korongot, és itt az egyetlen javítandó pont, kicsit színesebb vokálozás jót tenne a zenének a közeljövőben. Legkedvencebbem a Thief, olyan dinamizmus süt ebből a nótából, hogy az elképesztő. Na persze van itt egy olyan dobos, aki nem csak képzett, hanem ötletes is, nem rossz, ha az ember a zenét hallva a légdobját kezdi püfölni.

Ha vége lett volna a világnak 1999-ben, valami ilyesmit képzeltem volna el az utolsó percekben.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.