Shock!

október 27.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Asgaard: XIII Voltum Lunae

Az északi mitológiában a viking mindenséget alkotó kilenc világ egyikét hívják Asgaardnak, míg Lengyelországban egy hattagú dark/gothic/black banda viseli ezt a nevet. A kiadótól kapott információ alapján ez egy dinamikusabb dalgyűjtemény az eddigi korongokhoz képest, és míg korábban az Arcturus volt a minta, ma már a Dimmu Borgirhoz is ugyanúgy húz a csapat.

megjelenés:
2002
kiadó:
Metal Mind
pontszám:
7 /10

Szerinted hány pont?
( 0 Szavazat )

Hozzá kell tennem azonban, hogy a lengyelek lényegesen dallamosabb irányban haladnak és Przemislaw Olbryt személyében meg is van a megfelelő emberük, aki egyaránt képes őrült módon károgni illetve tiszta dallamokat hozni. A Mare Tranquillitatis visszatérő dallama az egyik legnagyobb húzása a srácnak a korongon. Egyedüli vokalistaként tüntették fel amúgy Przemeket, ezért el kell hinnünk, hogy pl. a Mare Nectaris elején hallható lehetetlenül magas hangok is tőle származnak...

A muzsika, mint már utaltam rá, szimfonikus hangszerelésű (kiemelt feladata van a hegedűnek és a szintinek), összetett dalfelépítésekkel operáló atmoszférikus fémzene, a szövegek pedig a stílusban szokványosnak mondható sötét és sejtelmes szerelmi történeteket mesélnek el, vagyis nincs túl sok közük a viking világhoz. Nem kimondottan az én zeném, de az igényességre való törekvés feltétlenül érződik. Külön dicséret jár a nagy műgonddal készült borítóért.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wendigo - Gödöllő, Trafó, 2004. március 26.