Shock!

március 03.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptember 15-én az A38-on koncertezik a VOLA

A dán-svéd progresszív metál banda Witness című lemezét mutatja be a Hajón, vendégeik az ausztrál Voyager és a nevadai Four Stroke Baron lesznek.

0903_vola

A műfajilag sokszínű dán-svéd VOLA tavaly jelentette meg Witness címet viselő új lemezét a Mascot Records gondozásában. A 2006-ban alakult koppenhágai csapat Applause of a Distant Crowd című albumuk megjelenése után három évvel ismét elmerült a nyúlüregben, hogy megismerje az emberi kapcsolatok fejlődését, a társadalom gondolkozásmódját és ebből született a Witness. A VOLA új dalait nagysikerű 2019-es európai turnéjuk után írta, ahol szinte mindenhol teltház előtt játszhattak, de felléptek a Dream Theater, az Anathema, a Katatonia, a Haken és a Monuments társaságában is.

Az album témái mind a borítótervben, mind a címben összefonódnak, ahogy Asger Mygind, a zenekar frontembere részletezi: "Az album borítóját nagyrészt a cím ihlette. Számomra a kép akár egy szem közelképét is ábrázolhatná, akár egy égő valaminek a nagyított képét. A szem esetében úgy képzelem, hogy az egy olyan emberé, aki szemtanúja egy eseménynek. Valami hatalmas és életet megváltoztató eseménynek. Az égés esetében a borítókép nézője az, aki szemtanúvá válik. Vagy talán ez az égés az, amit a szem néz. Akárhogy is nézem, a szemtanúság fogalma nagyon is jelen lévőnek tűnik a műalkotásban".

A VOLA lemezbemutatóján két vendégzenekar is fellép szeptember 15-én, a Voyager és a Four Stroke Baron.

Jegyek: www.tixa.hu/vola_2022_newbeat

Facebook-esemény

 

Hozzászólások 

 
#1 Anomander 2022-09-03 12:26
A Vola már önmagában megérdemli a figyelmet, de az extra nagy jóság hogy az ausztrál Voyager az egyik előzenekar, sosem gondoltam volna, hogy ők valaha felbukkannak nálunk, ott kell lenni!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.