Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Hét zenekar a tavasznyitó folk metal mulatságon

Hét zenekar a tavasznyitó folk metal mulatságon

Ismét tavaszi táncmulatságra hívja Jégbontó havában, egész pontosan február 22-én a Hammer Concerts a folk metal kedvelőit. A Club 202-ben ezen a pénteken már délután elindul a koncertek sora: a hazai Niburta, a Virrasztók és az Ankh mellett a szlovén Avven, a cseh Silent Stream of Godless Elegy, az észt Metsatöll és a műfaj egyik legismertebb képviselője, a finn Korpiklaani is játszik majd.

 

Mono: különleges japán posztrock koncert az A38 Hajón

Mono: különleges japán posztrock koncert az A38 Hajón

A Japánból érkező Mono budapesti koncertje az idei év egyik első igazi zenei különlegességének ígérkezik február 9-én, a budapesti A38 Hajón. A visszatérő zenekar elsöprő energiájú instrumentális rockzenét játszik, és a szigetország egyik legsúlyosabb zenei exportcikke, amely öt kontinensen turnézik. Vendégként egy belga gitáros, Dirk Serries mutatja be egyszemélyes ambient-drone projektjét, Microphonics név alatt.

Városba való: új Kaldera klip vezeti fel a január 24-ei koncertet

Városba való: új Kaldera klip vezeti fel a január 24-ei koncertet

Január 24-én a budapesti Show-barlangban lép fel a Kaldera, a Turbo frontember Tanka Balázs és Kovács Bencével közös formációja. A duó új videója is megtekinthető.

Kreator, Sick Of It All, Terror, Eluveitie, Evergrey és Veil Of Maya Pécsen

Kreator, Sick Of It All, Terror, Eluveitie, Evergrey és Veil Of Maya Pécsen

Újabb fellépőket jelentettek be a pécsi Rockmaraton szervezői: a június utolsó hetében megrendezendő fesztiválon az eddig ismert nevek mellett már biztosan ott lesz a Kreator, a Terror és a Veil Of Maya is.

Grandiózus farsangi tribute fesztivál a Dürerben

Grandiózus farsangi tribute fesztivál a Dürerben

Farsangkor a feje tetejére áll az egész világ, felszabadulnak a tabuk és gátak, azaz itt a vigasság és a bolondozás ideje. Ha ezt keresed a ködös, sötét januárban, akkor a Tribute Farsangot neked találták ki. A bulira január 19-én kerül sor a budapesti Dürer Kertben. Az est folyamán négy-négy ügyes zenekar ölti fel a „maskarát" és játssza el a nagy kedvencek dalait.

NovaRock 2013: ne maradj ki te sem!

NovaRock 2013: ne maradj ki te sem!

Kilencedik alkalommal rendezik meg az osztrák Burgenland központjában a világ egyik legnagyobb rockfesztiválját, a NovaRockot. A szervezők a közönség igényeit figyelembe véve idén is olyan bandákkal örvendeztetik meg a rajongókat, amelyek aktualitásuk mellett már számtalanszor tanúbizonyságot tettek arról, hogy tökéletesen beleillenek a fesztiválhangulatba.

Akusztikus szólókoncertet ad Budapesten a Mr. Big frontembere

Akusztikus szólókoncertet ad Budapesten a Mr. Big frontembere

Március 9-én Budapesten lép fel Eric Martin, a Mr. Big énekese, aki speciális akusztikus szólóműsorral érkezik a PeCsa Music Caféba. Noha Martin tekintélyes önálló munkássággal is büszkélkedhet, a programból természetesen a Mr. Big örökzöldjei sem hiányozhatnak majd.

Speciális rockzenei vetítéssorozat indul az Urániában

Speciális rockzenei vetítéssorozat indul az Urániában

A rockzene történetének kiemelkedő zenekarait láthatják viszont a nézők a mozivásznon az Uránia Nemzeti Filmszínház különleges koncertfilm-válogatásán. A január 11-től péntekenként zajló vetítés-sorozat keretében olyan kultikus csapatok digitálisan felújított HD koncertfelvételei láthatóak, mint a Jimi Hendrix Experience, a The Doors, a Rolling Stones és a Queen.

V. Budapesti Hard Rock Farsang: Pataky és Gömöry mégsem lesz ott

V. Budapesti Hard Rock Farsang: Pataky és Gömöry mégsem lesz ott

Pataky Attila és Gömöry Zsolt mégsem lesz ott február 8-án az V. Budapesti Hard Rock Farsangon – közölték a szervezők. Az 1985 és 1988 között működő Edda felállás három másik tagja, Csillag Endre, Mirkovics Gábor és Donászy Tibor, illetve a velük énekesként fellépő Sipos Péter megjelenését mindez természetesen nem érinti.

Ismét egy színpadon a '80-as évek közepének Eddája

Ismét egy színpadon a '80-as évek közepének Eddája

Pataky Attila is ott lesz egykori zenésztársaival az V. Budapesti Hard Rock Farsangon. Az 1985 és 1988 közötti eddás muzsikusokat, illetve az Irigy Hónaljmirigy énekes Sipit tömörítő Zártosztály mellett a koncerten egy másik '80-as évek-beli magyar hard rock csapat, a Griff is fellép.

Humoros kanadaiak tavaszi koncertje a Hajón

Humoros kanadaiak tavaszi koncertje a Hajón

Manapság, mikor a TV-ben és az interneten is mindenki azon görcsöl, hogy mások dalain keresztül szerezhessen magának ötpercnyi hírnevet és csillogást, üdítően hat az az igazság, hogy az igazi tehetséget az ember akkor is észreveszi, ha nem akarja. Így esett ez Kanadában is, mikor hat évvel ezelőtt a Walk off the Earth világhódító útjára indult a YouTube-on keresztül, ami immáron a valóságba kilépve Budapestet is eléri majd. A zenekar márciusban az A38 Hajón lép fel.

Heavy metal nagyágyúk jönnek márciusban Budapestre

Heavy metal nagyágyúk jönnek márciusban Budapestre Ismét közösen érkezik Budapestre a német fémzene két nehézsúlyú veteránja, a Helloween és a Gamma Ray. A 2013 elején új albummal is jelentkező heavy metal csapatok március 19-én játszanak majd a Pecsa Music Hallban, a brazil Shadowside felvezetését követően.

Sabaton, Eluveitie, Wisdom: közös márciusi koncert Budapesten

Sabaton, Eluveitie, Wisdom: közös márciusi koncert Budapesten Március 22-én két olyan metalzenekar látogat Budapestre, amelyek közös jellemzője, hogy az elmúlt évtizedben futottak be nagy karriert: a semmiből indulva építettek ki maguknak rajongótábort világszerte, s így hazánkban is a PeCsa Music Hallba érkeznek majd. A svéd Sabaton a power metal, a svájci Eluveitie pedig a folk metal kedvelőinek nagy kedvence, harmadikként pedig az elmúlt évtized egyik bravúrját végrehajtó magyar Wisdom játszik majd: a hazai heavy metal csapat ugyanis nemcsak ezen az estén, hanem az egész turnén együtt zenélt a két nemzetközi csapattal.

Búcsúzik a HARD

Búcsúzik a HARD A 6. Hard Találkozó jegyében búcsúzik nevétől a Hard zenekar magyar nyelven megszólaló, Kalapács József vezette felállása. Sok-sok változás után a Hard nevet a Björn Lodin féle formáció viszi tovább. Az új lemezének befejezésén gőzerővel dolgozó Kalapács Józsi vezette, magyar dalos zenekar neve talán már a januári bulin kiderül, a koncerten pedig új dalokat is bemutat a Kalapács - Mirkovics - Vámos - Borbély - Szebényi formáció! 

Év végi Pokolgép koncert a Barba Negrában

Év végi Pokolgép koncert a Barba Negrában A Pokolgép minden idők legismertebb magyar heavy metal együttese, a stílus hazai megalapozója. Eddig 11 stúdió albumot, 1 angol nyelvű lemezt, 4 koncert lemez, 2 válogatás albumot és egy unplugged lemezt készítettek. A csapat túlélte a tagcseréket, és a heavy metal mélyrepülését 90-es évek közepén. A mai napig rendszeresen készítenek új albumokat, és sikerrel koncerteznek itthon, valamint az országhatáron túl. Zenéjükön több nemzedék nőtt fel. A december 30-i előszilveszteri koncerten a Barba Negra Music Clubban olyan nagy slágerek hangzanak el, mint a Háború Gyermeke, a Hol Van a Szó, vagy a Jel. A koncertet soha nem látott pirotechnikai show egészíti ki.

Lo-fi sztár búcsúztatja a telet

Lo-fi sztár búcsúztatja a telet

Az újévi felpezsdülés egy olyan koncerttel veszi kezdetét, amire a fővárosi klubélet már legalább három éve vár, ugyanis hosszú előkészületeket követően február 26-án végre tényleg hazánkba látogathat egy fülledt klubkoncert erejéig is az utóbbi évek egyik legfelkapottabb lo-fi ikonja, a torontói Crystal Castles.

Nyerj jegyet a 2013-as NovaRockra! - második forduló

Nyerj jegyet a 2013-as NovaRockra! - második forduló

Ott szeretnél lenni 2013-ban Európa egyik legnagyobb fesztiválján? Ebben az esetben nincs más dolgod, mint játszani velünk, és választ adni néhány egyszerű kérdésre! Íme játékunk második fordulója.

Végre visszatér Budapestre a Meshuggah

Végre visszatér Budapestre a Meshuggah

A minőségi metal szerelmeseinek ismételten egy kötelező koncertet ajánlunk, hiszen hosszú, hatéves várakozást követően ismét fővárosi klubkoncertet ad az elmúlt két évtized egyik, ha nem a leginkább meghatározó zenekara, a Meshuggah. Márpedig ahogy decemberben a Fear Factory vendégeként fellépő Devin Townsend is megemlítette a 'Hajón – vetítéssel kihangsúlyozva – a Planet of the Apes dalszövegét: „We all rip off Meshuggah!"

Új szólólemezével érkezik Budapestre a Toto gitárosa

Új szólólemezével érkezik Budapestre a Toto gitárosa Januárban jelenik meg Steve Lukather hetedik szólóalbuma, mely a Transition, vagyis Átmenet címet kapta. Az ötszörös Grammy-díjas előadó a számos korábbi szereplés után az új albumot is személyesen mutatja be Budapesten: 2013. április 7-én a Pecsa Music Hallban lép fel, saját zenekara élén.

V. Budapesti Hard Rock Farsang: FIX helyett Griff

V. Budapesti Hard Rock Farsang: FIX helyett Griff

Eldőlt és már biztos, hogy az V. Budapesti Hard Rock Farsang a huszonötös szám jegyében fogantatik. Az eredetileg beharangozott Fix zenekar sajnos kénytelen volt lemondani a bulit, de a szervezők tarsolya még tartogat meglepetéseket.

Játssz és nyerj jegyet Európa egyik legnagyobb fesztiváljára!

Játssz és nyerj jegyet Európa egyik legnagyobb fesztiváljára!

Ott szeretnél lenni 2013-ban Európa egyik legnagyobb fesztiválján? Ebben az esetben nincs más dolgod, mint játszani velünk, és választ adni néhány egyszerű kérdésre!

Februárban Budapestre jön Slash és Myles Kennedy

Februárban Budapestre jön Slash és Myles Kennedy

Bár Slash neve hallatán sokaknak a mai napig a Guns and Roses jut eszébe, az elmúlt húsz évben a gitáros bizonyította: egy 100 millió albumot eladott zenekar után is lehet keresnivalód a rockzenében. Számos sikeres együttes, egy Grammy-díj, szereplés a legmenőbb videójátékokban vagy éppen egy saját csillag a hollywoodi Hírességek sétányán: csak néhány mérföldkő a még az ötvenet sem betöltő zenész életéből. Slash új szólóalbumát február 7-én Budapesten is bemutatja, az Arénában.

Májusban jön hozzánk a Depeche Mode

Májusban jön hozzánk a Depeche Mode A Depeche Mode tagjai, akik dalaikkal újradefiniálták a zenei hangzást, bejelentették, hogy jövő nyáron új turnéra indulnak, amely kétségtelenül az egyik legjobban várt zenei esemény lesz 2013-ban. Dave Gahan, Martin Gore és Andy Fletcher 34 koncertet ad 25 különböző európai országban, több mint 1.5 millió rajongójuknak, mielőtt a turné Észak-Amerikában folytatódna. A koncertkörút május 7-én, a Tel avivi Hayarkon Park Stadionban kezdődik.
48. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.