Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Programajánló

Videóüzenet a magyar Masterplan rajongóknak Roland Grapowtól

Videóüzenet a magyar Masterplan rajongóknak Roland Grapowtól

Javában folyik a német Masterplan európai turnéja: az elmúlt héten többek között hazai pályán, Németországban szerepelt a zenekar, és az egyik fellépés előtt időt szántak egy rövid videó rögzítésére is a magyarországi rajongóknak.

 

Freedom Call: koncerttel ünnepli 15. születésnapját a német happy metal zenekar

Freedom Call: koncerttel ünnepli 15. születésnapját a német happy metal zenekar Október 11-én ér Budapestre a német Freedom Call születésnapi turnéja: a dallamos power metal zenekar immáron 15 éve aktív, és mozgalmas pályafutása során kiérdemelte a „Világ legvidámabb metalbandája" címet is. Az évforduló apropóján idén egy különlegességekkel kiegészített válogatás albumot is kiadott a csapat, így a Club 202-ben tartandó koncerten is slágerparádéra számíthatunk, a hazai Demonlord és az Invader felvezetését követően.

Ösztönös, mocskos punk’n’roll este Budapesten

Ösztönös, mocskos punk’n’roll este Budapesten

Ha mondanak neked valamit az olyan zenekarok, mint a Hellacopters, a Gluecifer, a Turbonegro vagy a Backyard Babies, nem kérdés, hogy ott a helyed október 10-én a Dürer kertben, ahol a Bloodlights és a The Joystix gondoskodik majd a megfelelő hangulatról.

Furcsa nevű zenekarok zajos koncertje a Dürerben - nyerj páros belépőt!

Furcsa nevű zenekarok zajos koncertje a Dürerben - nyerj páros belépőt! A 65daysofstatic egy angol instrumentális post- és mathrock zenekar Sheffieldből. A zenekar európai turnéja keretében ismét visszatér a budapesti Dürer Kertbe, hogy megünnepelje soron következő, ötödik stúdióalbumát, ami szeptemberben jelenik meg a a Monotreme Records gondozásában.

A PeCsában ünnepli évtizedes jubileumát a Hollywood Rose

A PeCsában ünnepli évtizedes jubileumát a Hollywood Rose

2013. október 12-én, szombaton a hazai zenei éra leghitelesebb Guns N' Roses Tribute csapataként indult Hollywood Rose tízéves születésnapi koncertet tart a Petőfi Csarnokban.

Két death metal kuriózum Budapesten

Két death metal kuriózum Budapesten

Ritka alkalom manapság, hogy olyan releváns, aktuális death metal zenekarok jutnak el Budapestre, akik még nem jártak itt, október 10-én viszont mindjárt két ilyen banda lép fel egyazon este. Mindkét csapat a 2000-es években bukkant fel, tehát szó sincs felmelegített főzelékekről, de már elég sok komoly dolgot tettek le az asztalra ahhoz, hogy nyilvánvaló hiba legyen elkerülni őket.

Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus és Bleed From Within a Dürer Kertben

Heaven Shall Burn, Hypocrisy, Dying Fetus és Bleed From Within a Dürer Kertben Tizenhét év és hét nagylemez után látatlanul is biztosak lehetünk abban, hogy egy zenekar nemcsak megtalálta a saját hangját, hanem tulajdon korlátainak ismeretében azon is dolgozik, hogy mindig a lehető legtöbbet hozza ki magából. Márpedig a német Heaven Shall Burn nem csupán Európa, hanem a nemzetközi keményzenei élet egyik legmegbízhatóbb zenekarává nőtte ki magát az utóbbi tíz évben, és ezért is örömteli, hogy december 3-án végre nemcsak fesztiválszínpadon, hanem egy hazai klubkoncerten is bizonyíthat itthoni rajongóinak a banda.

Szombaton a Dürer Kertben ünnepel az eredeti felállású The Idoru

Szombaton a Dürer Kertben ünnepel az eredeti felállású The Idoru

A tavaly októberi A38 Hajós Ascension 46 showcase fogadtatás hagyományt teremtett, hiszen a zenekari tömörülés egy olyan izgalmas és hiánypótló színfoltja a hazai kurrens keményzenei életnek, mely dinamikusan fejlődik, folyamatosan változás alatt áll, de közben mégis értéket, üzenetet közvetít. Ezt hivatott az október 5-én megrendezendő koncert is igazolni, ahol nem véletlen az '& Friends' – bővítés: ebben a körben nincs helye sem a különcködésnek, sem a kirekesztésnek, főleg, ha van mit ünnepelni.

Magnus Rosén különleges koncerttel jön Magyarországra

Magnus Rosén különleges koncerttel jön Magyarországra HammerFall rajongóknak erősen ajánlott ellátogatniuk az érdi Rocky Cellar klubba, ahol Magnus Rosén, a zenekar ex-basszerosa fog zenélni még néhány barátjával karöltve a Let It Be More Rock Tour 2013 keretein belül.

Ünnepelj együtt Mátyás Attilával!

Ünnepelj együtt Mátyás Attilával! Mátyás Attila 50. születésnapja alkalmából fesztivált rendeznek az A38 Hajón, az eredeti Sex Action és a legendás F.O. System részvételével. A különleges műsor egyetlen alkalommal, november 15-én lesz látható.

Post rock csemege érkezik hozzánk novemberben

Post rock csemege érkezik hozzánk novemberben Bár az utóbbi öt év egyik legnagyobb igazsága kétségkívül az, hogy a post-rockban egyre nehezebb újat mondani, épp ennek köszönhető, hogy egy-egy zenekar a saját karakterének köszönhetően élvez kiemelt figyelmet a közönség és a sajtó részéről. Ezt vívta ki magának a chicagói Russian Circles is, akik most októberben jelentetik meg ötödik nagylemezüket Memorial címmel – az anyag friss dalai november 14-én pedig a Dürer Kert kistermében is bizonyítják majd, hogy a Pelican földijeinek még mindig van mit mondania.

Az A38 hajón indul a Special Providence és a Beardfish európai turnéja

Az A38 hajón indul a Special Providence és a Beardfish európai turnéja

Nagyszabású őszi európai turnéját október 17-én a budapesti A38-on kezdi meg a Special Providence a svéd Beardfish társaságában. A műfajokat mesteri módon elegyítő magyar zenekar és a skandinávok mellett a japán Baraka robbantja be a hangulatot a dunai állóhajón.

Tölts el egy pszichedelikus estét az A38-on!

Tölts el egy pszichedelikus estét az A38-on! Három évvel – a szintén az A38 Hajón tartott – első magyarországi koncertje után az Ozric Tentacles visszatér Budapestre. A progresszív-pszichedelikus „űrrock" alapvető zenekara ezúttal megalapításának harmincadik évfordulója alkalmából turnézik.

Jövő márciusban Budapestre jön a Within Temptation

Jövő márciusban Budapestre jön a Within Temptation Jövő márciusban Budapestre látogat a szimfonikus metal ma is töretlenül népszerű holland képviselője, a Within Temptation. Az együttes januárban megjelenő új nagylemezét mutatja majd be a Petőfi Csarnokban, és ízelítő gyanánt hamarosan egy EP-t is kiad – ráadásul az egyik dalban a műfaj talán leghíresebb énekesnője, Tarja Turunen is vendégszerepel.

Újra Budapesten koncertezik az orientális metal zászlóvivője, az Orphaned Land

Újra Budapesten koncertezik az orientális metal zászlóvivője, az Orphaned Land

Az izraeli Orphaned Land saját rajongói körében már megteremtette a békét a Közel-Keleten: zsidó, arab és keresztény hatások összeolvasztásával, otthonuk problémáinak nyílt és bátor megközelítésével egyszerre aratnak sikereket a különböző világvallások képviselői között, és szerte Európában. Legújabb lemezük az említett három civilizáció közös gyökereire hívja fel a figyelmet – budapesti koncertjükre október 4-én kerül sor a Club a 202-ben.

New Model Army koncert októberben

New Model Army koncert októberben Pályafutásának talán legsúlyosabb csapásait szenvedte el az elmúlt pár évben a New Model Army. Barátok, zenésztársak és szinte a teljes felszerelés elvesztése után sikerült talpra állni a több mint 30 éves zenekarnak: új albumot, dokumentumfilmet, egy saját magazint és egy nagyszabású turnét kínálnak a rajongóknak. Október 14-én Budapestre is visszatérnek, ahol az A38 Hajón játszanak.

Budapesten találkozik a We Butter The Bread With Butter és a Betraying The Martyrs turnéja

Budapesten találkozik a We Butter The Bread With Butter és a Betraying The Martyrs turnéja Noha már tavaly is megtapasztalhatták első hazai koncertjének alkalmával a bulizós deathcore rajongói, hogy a német We Butter The Bread With Butter nem ismer tréfát, ha minőségi szórakoztatásról van szó, november 4-én az A38 Hajóra már főzenekari, egész estés programmal tér vissza Goldkinder című új lemezével a lübbeni banda, és ha ez nem elég, a srácok turnéja Budapesten találkozik majd a Betraying The Martyrs aktuális körútjával.

Lordi: decemberben ismét Budapesten zenél a szörnybanda

Lordi: decemberben ismét Budapesten zenél a szörnybanda December 17-én ismét Budapesten játszik Finnország híres szörnyzenekara, a Lordi. Az inkább vicces mint ijesztő csapat fogós rockzenét játszik, és a 2006-os Euróvíziós Dalfesztivál megnyerésével vált ismertté a kontinensen. Azóta számos remek albumot, és még egy saját horrorfilmet is készítettek. A részben megújult tagságú szörnylegénység új albumát hozza a Barba Negra Music Clubba. 

Derek Sheriniannel érkezik Budapestre Joe Bonamassa

Derek Sheriniannel érkezik Budapestre Joe Bonamassa

Még egy világsztárral több áll majd október 1-jén a Budapesti Kongresszusi Központ színpadán: a hírek szerint ugyanis nemrég Derek Sherinian, a Dream Theater és Alice Cooper egykori billentyűse is csatlakozott a Joe Bonamassát kísérő zenekarhoz. AZ új zenésztárs persze inkább csak emeli, de nem homályosítja az este főszereplőjének fényét: Bonamassa személyében ugyanis napjaink legjobb blues-rock gitárosát hallgathatjuk majd meg.

Masterplan: új lemezzel tér vissza hozzánk a power metal csapat

Masterplan: új lemezzel tér vissza hozzánk a power metal csapat

Több évnyi kihagyás után ismét turnéra indul az elmúlt évtized egyik legjelentősebb dallamos metal zenekara, a Masterplan. A zenekar stabilizálódott felállásban, Novum Initium címmel adott ki új albumot, mely a visszajelzések szerint valóban új kezdetet jelenthet számukra. A Budapestre október 18-án érkező turnén a Mystic Prophecy, a Siren's Cry és a Sebastien is játszik majd a SOTE Klubban.

Terry Bozzio és Borlai Gergő októberben a Trafóban játszik

Terry Bozzio és Borlai Gergő októberben a Trafóban játszik

Két világhírű dobos ezen az estén megmutatja, hogy a dobszerelés nem egyenlő egy zenekar ritmusszekciójával. Egész estét betöltő, teljes koncert élményre számíthatunk, mely még a szakmabeliek számára is tartogathat meglepetéseket e hangszer sokrétűségéről, zeneiségéről.

Újra Magyarországon üdvözölhetjük a Deep Purple-t

Újra Magyarországon üdvözölhetjük a Deep Purple-t A legendás rockbanda legújabb turnéja hazánkat is érinti, 2014. február 17-én adnak koncertet a Budapest Arénában! A Deep Purple rajongói bázisa folyamatosan növekszik, hiszen újabb hallgatókat szereznek az egész világon köszönhetően egyrészt annak, hogy nem csupán a bejáratott koncert helyszínekre mennek, hanem a kevésbé látogatott városokba is; másrészt aki már látta őket élőben, állítja, hogy a Deep Purple felér egy adrenalinlökettel.

Death By Metal Festival: Kataklysm, Fleshgod Apocalypse a Dürer Kertben

Death By Metal Festival: Kataklysm, Fleshgod Apocalypse a Dürer Kertben Hagyományteremtő tervekkel indítja útjára jövőre a Hammer Concerts a Death By Metal fesztivált. Az először 2014. február 1-jén, a Dürer Kertből jelentkező rendezvényen a műfaj számos hazai és nemzetközi képviselője mutatja meg magát - az első visszaigazolt fellépők a Kataklysm, a Krisiun és a Fleshgod Apocalypse.

Decemberben ismét az A38-on lép fel a Madball

Decemberben ismét az A38-on lép fel a Madball

Az idén épp fennállásának 25. évét ünneplő New York-i hardcore/punk legenda, a Madball a tél folyamán ismét Európa-turnéra indul, ami december 9-én Budapestet is érinti majd. Az Enter the Nu Breed Tour keretein belül három frissebb – köztük egy most búcsúzó – hang kíséri majd Freddie-éket a kontinens meghatározó klubjaiban, ezáltal is egyesítve a régi motorosokat azon fiatalokkal, akik még csak most ismerkednek a szubkultúrával.

Ken Hensley: a rocklegenda újra Budapesten

Ken Hensley: a rocklegenda újra Budapesten Több koncertre is készülhetnek ősszel a hagyományos rockzene kedvelői: a Uriah Heep szeptember 21-ei fellépése után október 28-án a csapat egykori legendás dalszerzője, Ken Hensley érkezik majd az A38 Hajóra, ahol Live Fire nevű saját zenekarával mutatja be legújabb albumát.

Joe Bonamassa a Kongresszusi Központban

Joe Bonamassa a Kongresszusi Központban Napjaink legjobb blues-rock gitárosa, Joe Bonamassa október 1-jén ismét Budapestre érkezik, hogy a város egyik legnagyobb elegáns koncerttermében, a Kongresszusi Központban adjon koncertet. A rendkívüli munkabírásáról híres, és a zenei stílusok között játszi könnyedséggel váltó énekes-gitáros évente több lemezen is szerepel, milliószám gyűjtve az új rajongókat világszerte.

Nuclear Club koncertsorozat Jánossomorján

Nuclear Club koncertsorozat Jánossomorján

A jánossomorjai Nuclear V.G. zenekar egyre aktívabb és ennek köszönhetően egyre ismertebb a térségben. Újabb kezdeményezésük révén szeptembertől elindul a Nuclear Club, ami nem más mint egy 4 koncertből álló sorozat, ami havi egy alkalommal kerül majd megrendezésre Jánossomorján, a SaRock kocsmában.

44. oldal / 48
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.