Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Metallica: szeptembertől csakis a lemezre koncentrálnak

Ha minden jól megy, szeptembertől stúdiózik a Metallica, és elvileg 2013-ban tényleg megjelenik a következő album, amelynek ismét Rick Rubin lesz a producere. Amint azt Lars Ulrich dobos egy aktuális telefonos sajtókonferencián elmondta, anyagból biztosan nem lesz hiány.

„Ha James Hetfield bármikor is a kezébe vesz egy gitárt, abból egyből briliáns riffek születnek, én pedig igyekszem biztosítani, hogy ezeket fel is vegyük”, magyarázta Lars. „Azért is mindent megteszek, hogy foglalkozzunk velük, igyekszem némi dobot mögéjük pakolni… Szóval ötletek hegyei hevernek mindenfelé halomban, és csak arra várnak, hogy végre alkalmunk legyen foglalkozni velük, és tényleges dalokká alakítani James témáit. Ha elkészül a 3D-s mozi és letudtuk az Outside Lands fesztiválos fellépésünket is, és ezek nagyjából szeptemberre teljes egészében lezajlanak, már csak és kizárólag az új zenékre koncentrálunk majd, és arra, hogy elkészítsünk egy újabb Metallica lemezt.”

Az Outside Lands fesztivált San Franciscóban rendezik augusztus 10-12. között, a Metallicán kívül számos komoly névvel a fellépők listáján. Hetfieldék augusztus elején egyébként nyolc (!) mexikóvárosi arénakoncerten mutatják be új, minden eddiginél nagyobb gigaszínpadjukat is bemutatják. A húszezer férőhelyes Sports Palace-ba szervezett bulik közül ötre már mind egy szálig elfogytak a jegyek. A banda következő, hatalmas pénzeket mozgató vállalkozása a Lars által is említett, Antal Nimród által rendezendő 3D-s mozi lesz, amelynek koncertanyagát augusztus 24-én rögzítik a kanadai Vancouverben.

A Metallica emellett szeptemberben szerepelni fog a Deep Purple 1972-es Machine Head nagylemeze előtt tisztelgő Re-Machined válogatáson is, méghozzá a When A Blind Man Cries feldolgozásával.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 Roenick 2012-07-30 11:17
Idézet - JamesSmith:
Nem tudom de nekem ez a mai Metallica egy olyan erőltetett dolog, hogy ritka manapság az ilyen.

Az Értelmező Kéziszótárban a vergődés szót ki kellene cserélni Metallicára. :D

A te neved mellé is lehetne tenni valamit nyugottan.
Idézet
 
 
+1 #4 ddrum 2012-07-26 19:47
St. Angerrel adtak mindenkinek egy pofont, és jó kis punk albumot csináltak. Nekem bejön, bár néhol túlnyújtották a számokat.
Elég lett volna a legjobb riffekből egy tömény fél óra.
Idézet
 
 
+3 #3 Metal 2012-07-26 19:43
And Justice For All szerű lemezt kár várni :/ pedig én attól lennék kielégítve.
Death Magneticen találok 2-3hazsnálható dalt, nem többet.
Idézet
 
 
+4 #2 Bakk-Dávid László 2012-07-26 15:45
való igaz, a Lou Reedes dologgal nagyon félrenyúltak, de nekem a Death Magnetic eléggé tetszetős volt, szerintem az S&M óta eddigi a legjobb kiadványuk.
Kíváncsian várom az új stúdió albumot, de még annak előtte azt, hogy mit hoznak ki ebből a 3D-s filmből. Figyelembe véve eddigi -eléggé jelentős - pályafutásukat, zenei téren mindössze csak 2x okoztak csalódást (először a St. Angerrel, másodszor a már fentebb említett Luluval kapcsolatban), ezért még bízom abban, hogy van egy-két jó ötlet a tarsolyukban.
Idézet
 
 
+6 #1 JamesSmith 2012-07-26 15:04
Nem tudom de nekem ez a mai Metallica egy olyan erőltetett dolog, hogy ritka manapság az ilyen.

Az Értelmező Kéziszótárban a vergődés szót ki kellene cserélni Metallicára. :D
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Helstar - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.