Shock!

november 26.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tesla: „Harminc év után kell egy kis kikapcsolódás”

A Tesla azon hard rock bandák közé tartozik, akik negyedszázada folyamatosan magas színvonalú lemezekkel kényeztetik el a műfaj rajongóit. Náluk mindig a zenén volt a hangsúly, így van ez a napokban megjelenő új lemezük, a Twisted Wires And The Acoustic Sessions esetében is, de azért Brian Wheat basszer szánt néhány percet arra, hogy beígérjen egy teljesen új Tesla lemezt 2012-re, és választ adjon néhány fontos kérdésre. Villáminterjú.

Az új lemezetek kicsit vegyes jellegű, hiszen a négy akusztikus újragondolás és a két új szám mellett felraktatok rá hat olyan dalt, amit még 2005-ben, az azóta kivált Tommy Skeoch gitárossal rögzítettek, igaz?

Így van, 2005-ben lenyomtunk egy akusztikus turnét, majd bementünk egy stúdióba és felvettük ezeket a számokat, amiket már a turnén is játszottunk. Aztán úgy alakult, hogy ezek lettek a Tommyval készült legutolsó felvételeink.

Az egyik új dalotok már így is egész szép sajtónyilvánosságot kapott, hiszen Frank Hannon a Better Off Without You kapcsán azt mondta, ez volt annak idején a Guns N' Roses Patience-ének mintája. Slash ezt egy elég kemény hangú nyilatkozatban utasította vissza, aztán Frank is visszakozott. Mi állt ennek a hátterében?

Erre talán Frank tudna válaszolni... De biztos lehetsz benne, hogy a mi részünkről egyáltalán nem PR-trükkről volt szó.

Most indult az észak-amerikai turnétok. Mennyi esélyt látsz arra, hogy Európába is átugorjatok az új lemezzel?

Reméljük, 2012 elején sort keríthetünk egy európai körre is, amelynek során majd akusztikus bulikon mutathatjuk be a Twisted Wires anyagát.

Tommy Skeoch kiválásától eltekintve 1984 óta változatlan a csapat felállása. Mit hozott Tommy utódja, Dave Rude a csapatba zeneileg, és milyen vele együtt zenélni?

Először is, Dave egy remek gitáros, másodszor pedig egy baromi rendes fickó, akivel könnyen megy a munka.

Tudom, hogy Jimmy Page egyike a legnagyobb kedvenceidnek. Mit szólsz a Led Zep sztorijának alakulásához?

Imádom a Led Zeppelint, és Jimmyt a barátomnak tudhatom... Úgyhogy bármit is csinál, maximálisan támogatom!

Olvastam, hogy a sacramentói stúdiódban olyan bandák is megfordultak, mint a Papa Roach vagy a Deftones. Milyen volt velük dolgozni, volt esetleg valami extra kívánságuk?

Sajnos a stúdióm szeptemberben leégett, úgyhogy éppen most építtetek egy újat. Valóban dolgoztam az általad említett bandákkal, de igazság szerint semmi extra kérésük vagy sztárallűrjük sem volt.

A Soulmotor névre hallgató projekted két lemezt is kiadott idén. Hogy tudsz időt keríteni erre a Tesla mellett? Egyáltalán miért tartod fontosnak a Soulmotor működését?

Szerintem ha valaki harminc éve nyomja ugyanabban a bandában, teljesen természetes, hogy időnként szüksége van egy kis kikapcsolódásra, váltásra: a Soulmotor pont ezt a szerepet tölti be nálam.

Ha tűz ütne ki az otthonodban, melyik öt lemezt mentenéd ki először?

Egy dolog biztos: mind az öt Beatles lemez lenne!

És végül: mi az élet értelme?

Fogalmam sincs, mondd meg inkább te!

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Equinox 2011-07-19 15:56
Jó arc, nagyon szeretem a bandát is
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Lillian Axe - Budapest, Club 202, 2012. szeptember 12.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Solar Scream - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.