Shock!

november 30.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Mad Robots: PROGgnosztika 14/13.

Második napjára virradtunk a szigeti veszedelemnek. A déli határnál dübörög a prog-rock/metál, és aki úgy döntene, hogy legalább a hétvégén áldozna az élőzene oltárán, annak most a szombati Mad Robots-koncerthez szeretnénk meghozni az étvágyát. A srácok az év egyik legkülönlegesebb lemezét adták ki, amelyről már bővebben is kérdeztük őket, és a Prog Campnek is visszatérő vendégei. Gyertek, még ideértek!

madrobotspc_1

Kik vagytok, mit csináltok és miért?

Egy angol nevű közép-európai zenekar vagyunk, ami a semmiből jött és a semmibe tart. A huszadik századból származtatható zenét játszunk, de folyamatosan beépítjük a jelenlegi hatásainkat is a zenénkbe. Az első tíz év naiv optimizmusát egy kiábrándultabb, realistább világkép váltotta. A magyar underground középmezőnyében nincs túl sok elérhető cél számunkra, így inkább a teljesen szabad önmegvalósítás lett a mozgatórugónk. A zenekar tagjai manapság teljesen különböző zenékre mozdul, melyek között azért megingathatatlan tartóoszlopként mindig van egy szűk közös halmaz, azonban a fiatalkori zenei gyökerek között elég nagy az átfedés. A cél, hogy ha már teljesen újat szinte lehetetlen mondani zeneileg, akkor legalább próbáljuk a zenénket sajátságosra és egyénire fogalmazni. A kiindulási pont pedig műfajtól függetlenül az okos és gondolkodós metál/rock/bármilyen zene, mind technikailag, mind mondanivalóban.

Honnan jött a zenekarnév?

Az első énekesünk saját képzeletbeli világának egy folyománya az eredeti zenekarnév, melyet nemrég a gyakorlati használatnak megfelelően hivatalosan is lerövidítettünk a közelmúltban.

Ha egy ételhez kellene hasonlítani a muzsikátokat, mi lenne az?

Száznapos tojás – sokáig készül, véleményes az eredmény, és végül csak az ilyet kedvelő ínyenceknek fogyasztható!

Mik voltak az eddigi legnagyobb történések a csapat életében?

A négy nagylemezünk megjelenése (Mechanical Sound Empire, I Stray, Rat King Racket, pareidolia), Papplaciban bemelegítés Ozzy Osbourne-ék előtt, wackenes Metal Battle-fellépés.

Jártatok-e már a Prog Campen? Milyen volt? Ha nem, mit hallottatok róla?

Eddig ott voltunk mindkétszer, nagyon jól éreztük magunkat, tavaly még a gyerekeinket is vittük. Kicsi volt, családias, szeretetteljes, rengeteg pozitív energiával, ahol az ilyen rétegzenére fogékony underground zeneimádóktól rengeteg szeretetet lehet kapni, amitől a fellépés hangulata varázslatos.

madrobotspc_2

Szerintetek miért, mi alapján passzoltok a fesztiválra?

Alapvetően mi sehova sem illünk oda teljesen, kivéve a sehova oda nem illő bandák csapatát, amelyek viszonylag nagyobb számban vannak jelen ezen a fesztiválon. Ha így nézzük, kábé még passzolunk is.

És mi az, ami miatt kilógtok onnan?

Az utóbbi egy-két évben elkezdtek minket a progmetál-dobozkába beletolni, de majd mindenki rájön, hogy ebbe sem férünk bele. Nem vagyunk különösebben nagy varázslók a hangszerünkön, szóló kábé az első lemezünkön volt utoljára, és a hatásaink között is elég kevés az ilyen kategóriájú zenekar.

Milyen merch-öt hoztok magatokkal?

Lesz nálunk I Stray CD, Rat King Racket CD, Behind Everything CD, pareidolia CD, új logós póló, matrica, pengető illetve az egészet keretbe foglaló, sorszámozott, limitált pédányszámú rajongói box, melyben benne lesz az összes elérhető CD-nk, egy új dizájnú póló, pengető és matrica.

Min dolgoztok mostanában?

A lemezbemutató koncertre készülünk (szeptember 4., Trip hajó, gyertek el minél többen!), plusz a háttérben egy speciális kiadványon dolgozunk, melyről több részletet egyelőre nem szeretnénk megszellőztetni. Ezenkívül évek óta elfogyott az első albumunk, és mivel az még szerzőiben jelent meg, úgyhogy most ennek a kiadós kiadásán dolgozunk, de nem elégszünk meg a sima újrakiadással, tele lesz pakolva rengeteg nehezen vagy sehol el nem érhető extrával, várhatóan jövő év első felében számíthattok rá!

Mi szól a háttérben, miközben ezt gépeled?

Agnes Obel – Fuel To Fire az Aventine című albumról.

Egy dal, ami a legjobban jellemzi a bandát.

Nem tudom, mennyire jellemzi a bandát, de leginkább a pareidolia című új lemezünk klipnótáját szeretnénk promózni. (mosolyog)

 

Hozzászólások 

 
#5 Kerei Gusztáv 2020-12-12 06:50
Idézet - Yeeeees:
Haha, helyben vagyunk, a helyesírás náci onnan ismerszik meg, hogy zvigtáb djzs eottálas zurbug.De mielőtt toporgyán füttyszó kíséretében mellvéd szagú csónakban káplánkodnál, ne add alább farvizek csendjénél.


Pedig ebben az esetben pont jogos a nyelvtan-náciskodás. Nevezetesen amikor a versenyző épp az interjúalanyok álértelmiségi mivoltát hangsúlyozza, miközben ő maga az egyetlen időhányt mondatát képtelen megfogalmazni.
Idézet
 
 
#4 Yeeeees 2020-12-12 05:43
Haha, helyben vagyunk, a helyesírás náci onnan ismerszik meg, hogy zvigtáb djzs eottálas zurbug.De mielőtt toporgyán füttyszó kíséretében mellvéd szagú csónakban káplánkodnál, ne add alább farvizek csendjénél.
Idézet
 
 
#3 PseudoIntellect 2020-11-19 17:19
Hiteles vélemény valakitől, aki a mondatrészek között lusta egyeztetni az egyesszám-többeszámokat. ;)
De ha már itt tartunk, mitől lesz ez pszeudo, és mitől lesz valami igazi értelmiségi válasz számodra?
Idézet
 
 
#2 ContrAltDel 2020-10-24 14:26
Ezt a szar, pszeudo értelmiségi válaszokat, májgád...
Idézet
 
 
#1 Equinox 2020-08-16 15:44
I Stray ment elég sokat, jó banda ez, de aztán valamiért nem követtem őket
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Die Hard - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.