Shock!

május 27.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

KISS Forever Band: kosztümváltás

Hazánkban talán még nem annyira terjedt el az, az elnevezés, hogy cover-band, pedig számos országban már nagy hagyománya van eme sajátos rajongói projecteknek. Ennek ellenére mi sem maradtunk profi bandák nélkül, két klasszikus formáció klónja éledt fel Magyarországon. A KISS Forever Band és a Ramones Mania zenekarokat olyan zenészek hozták létre, akik fanatikusai a nevükbe foglalt példaképnek. Koncertjeiken mind zenében, mind pedig öltözködésben igyekeznek pontos másai lenni a nagy mestereknek ami már önmagában is feledhetetlen élményt jelent. A KISS Forever Band és a Ramones Mania elérhetővé teszi számunkra mindazt a kialakult mítoszt és legendát melynek tárgyát, talán csak klipek és magazinok formájában kapjuk meg legtöbbször. A két csapat aprólékos műgonddal építi fel produkcióját, olyannyira kifinomult formában, hogy nem ritkán súrolják a valóságos alakok hatását. Hogy hogyan és miért jutottak el idáig, az alábbi beszélgetésekből rögtön kiderül!
Akik a választ adják:
KISS Forever Band: Váry "Starchild" Zoli (g.,v.), Tobola "Catman"Csaba (d.,v.), Maróthy "Space-Ace" Zoli (g.,v.), Pocky "The Demon" (b.g.,v.).
Ramones Mania: Hangya Ramone (b.g.,v.), Barbie Ramone (g.,v.)

Váry "StarChild" Marci említette, hogy így év vége felé felpörögtek az események a zenekar körül. Pontosan mi is van veletek akkor?

Három év után elérkezettnek láttuk az időt a kosztümváltásra, ezért elkészítettük a KISS Destroyer-Psycho Circus-Farewell Tour" kosztümjeinek pontos mását. A premier október 13-án volt, a budapesti Wigwam klubban közel 700 őrült KISS rajongó előtt, a napokban pedig két hetes német turnéra indulunk, ahol többek között fellépünk Emsdettenben egy nagyszabású Halloween partyn három másik KISS cover-band társaságában (mi vagyunk a főbanda)!

A tavasszal megjelent albumotok a Carnival Of Songs végül milyen fogadtatásban részesült?

A forgalomba került példányok mind elfogytak, az újragyártás folyamatban van. A fogadtatás nagyon jó, külföldről is folyamatosan rendelik az interneten keresztül, többek közt Mexikóból, Kanadából, Brazíliából, Angliából is. A folytatást 2003-ra tervezzük.

Európán kívül léptetek már fel?

Európán kívüli országokkal még csak tapogatózó tárgyalásokat folytattunk, a távolság miatt nehéz eljutni ezekre a helyekre.

Van külön rajongótábora akár itthon akár külföldön a zenekarnak? Milyen a koncertjeitek közönsége?

Magyar rajongóink zöme a 30-as korosztályhoz tartozik, de sok fiatalt is megérintett már ez a zene, ami manapság nagy dolog. Külföldön más beállítottságúak az emberek, minket szinte az igazi KISS-ként tisztelnek és szeretnek. Olyan rajongóink is vannak, akik jönnek utánunk minden koncertállomásra.

Történt már veletek olyan eset, hogy egy koncert nem úgy sikerült ahogyan kellett volna? Egyáltalán mi volt a legnagyobb baki a KISS Forever Bandnél?

Nincs tökéletes zenekar, mindenütt előfordul hiba. A legnagyobb baki talán az volt, amikor egy koncert előtt fél órával derült ki, hogy Tobola "Catman" Csaba otthon felejtette a kosztümjét és kénytelen volt Váry "Starchild" Zoli tarcsi ruhájában fellépni.

Vannak ereklyéitek a KISS-től?

Igen vannak: pengetők, Peter Criss rózsája, Gene Simmons kólásüvege, amiből ivott (kólával együtt természetesen), Paul Stanley kettétörött gitárjának a nyaka, de a legszebb ereklyék a fejünkben vannak azokról a percekről, amiket együtt töltöttünk velük.

Mi az, amit a legnehezebb átvenni a KISS-től? Akár öltözködés akár nóták esetében!

Nehéz volt pontosan leutánozni a kosztümöket, mert az igazi KISS-esek a legapróbb részletre is odafigyelnek, minden hibát észrevesznek. A zenénél fontosabb az énekhang, különösen Paul Stanley esetében, aki valaha is énekelt, tudja mire gondolunk!!!

Számotokra mi lenne a legnagyobb elismerés a bandát illetően?

A legnagyobb elismerés az lenne, ha egy igazi KISS koncerten mi léphetnénk fel és a közönség nem venné észre a cserét.

Milyen volt az első maszkos bulitok?

'98 márciusában volt az első full maszkos buli az E-klubban, nagy siker volt bár akkor még nem voltak meg a "holdjáró" csizmák csak a kosztümök.

Ismertek olyan KISS cover-bandát a világban, akik nálatok is magasabb szinten művelik ezt a műfajt?

A hivatalos KISS website-on kb. 65 különböző cover-band található a világ minden tájáról, ezek közül csak néhányat láttunk élőben. Ami igazán jó, az a német "Kissin Time"!

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Slayer - Tokaj, Hegyalja Fesztivál, 2011. július 15.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.