Shock!

július 01.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

At Night I Fly: PROGgnosztika 14/4.

Prog-prevenciós programunk keretében eddig három visszatérő fellépővel interjúztunk, a negyedikként megkérdezett At Night I Fly viszont először játszik majd a Prog Camp fesztiválon. Akinek a név alapján nem dereng a dolog: A csapat tagjai nem szende kis elsőbálozók, hanem a hazai rock-metal színtér krémjéből verbuválódtak. A billentyűzet másik oldalán Horváth András Ádám gitáros ült.

anif_1

Kik vagytok, mit csináltok és miért?

Sziasztok! Mi vagyunk az At Night I Fly, egy progmetál-banda Budapestről. Tagjaink olyan más progbandákban is játszottak/játszanak, mint a Stonehenge, After Crying, Dreyelands, Wendigo satöbbi. Ez kábé jól mutatja azt is, hogy az ANIF milyen stílusban mozog. Prog metal egy kis prog rock ízzel, pure zúzás, néhol kis merengéssel. Az alakulás után megjelent September Kills EP-nk után első nagylemezünk 2019 decemberében jött ki Mirror Maze címmel, ami itt hallható.

Honnan jött a zenekarnév?

Énekesünk, Bátky „BZ" Zoltán egy rendszeresen visszatérő álma ihlette. Álmában sokszor repült át éjszakákat. Bedobta a névötletet a közösbe, aztán megszerettük.

Ha egy ételhez kellene hasonlítani a muzsikátokat, mi lenne az?

Leginkább svédasztalt mondanék, vagy valami all-you-can-eat dolgot, mert úgy gondolom, nagyon sokféle íz van a zenénkben.

Mik voltak az eddigi legnagyobb történések a csapat életében?

Talán az új nagylemez az eddigi legnagyobb történés a zenekar életében. Nagyon szerettük a folyamatot, ahogy elkészült ez az anyag. Ennél nagyobb durranás lehetett volna, hogy a lemez dalait először a lengyel Riverside előtt játszottuk volna el a Barba Negra színpadán idén márciusban, de három nappal a koncert előtt lőtték le az összes koncertet a Covid miatt, úgyhogy ez elmaradt. Ugyanakkor jó hír, hogy tulajdonképpen ezt a koncertet pótoljuk bővíett formában a Prog Campen.

anif_2

Jártatok-e már a Prog Campen? Milyen volt? Ha nem, mit hallottatok róla?

Nem játszottunk még itt, de azt hallottuk nagyon családias, barátságos a fesztivál, és fanatikusok a rajongók.

Szerintetek miért, mi alapján passzoltok a fesztiválra?

Mert progresszív metált játszunk. (nevet)

És mi az, ami miatt kilógtok onnan?

Szerintem pont ide illik a zenénk.

Milyen merch-öt hoztok magatokkal?

Ha a merch istenei is úgy akarják, és minden elkészül időben, akkor lesznek férfi és női pólóink, pulóvereink, természetesen visszük az új lemezünk, a Mirror Maze digipack CD változatát, és mivel a zenekar 3 tagja is átfedésben van a Dreyelands zenekarral, a szuperlimitált, csak bakeliten megjelent második Dreyelands lemezből is viszünk párat.

Min dolgoztok mostanában?

Mivel az új lemezt csak most kezdjük élőben játszani, elsősorban az élő megszólalást csiszolgatjuk, illetve a koncertek látványán dolgozunk. Igyekszünk minden dalhoz háttérvideókat készíteni, hogy egy összetettebb élményt kapjanak a koncertre látogatók.

Mi szól a háttérben, miközben ezt gépeled?

Max Richter friss albuma, a Voices.

Egy dal, ami a legjobban jellemzi a bandát.

Nehéz egy dalra rábökni, mert elég változatosak a zenéink, de talán a Mirror Maze album nyitódala, a Gethsemane jól példázza a lemez hangulatát.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Wigwam, 2004. október 29.