Shock!

május 09.
vasárnap
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

A Prog Camp mint olyan: a fesztivál, ahol az underground is „labdába rúghat”

Szerintem mindenki kívülről fújja, hogy az érvényben lévő járványügyi rendeletek miatt éppen mi és hogy történik. Azaz sokkal inkább nem történik. 2020 és a korona bedöntötte a koncert- és fesztiválszezont, és amelyik még kicsit rángatózott az első csapás után, azért visszatolatott, hogy biztosan laposra préselje és vérhabosra darálja.

Mivel ennél metálosabb bevezetőt nem sikerült kiötlenem, térjünk is a lényegre: nem sok rendezvény maradt, amelyik a radar alatt repülve be meri és tudja vállalni, hogy igenis az idei évben is megnyitja kapuit a látogatók előtt. A szívemet immár harmadik éve hevesebb (blastbeates) kalapálásra késztető Prog Camp az egyik – vagy talán az egyetlen – tematikus underground fesztivál, ami teljesen illik a Shock! profiljába, és a tavalyi élmények alapján idén is látatlanban merem ajánlani minden élőzenére kiéhezett olvasónknak.

A „látatlanban" szó nem volt véletlen. A festői Abaligeten indult rendezvény egy kényszerű lépéssel a napközben izgalmas plusz programokkal kecsegtető Szigetvárra helyezte át magát, így a sorban harmadik Prog Camp már ott lesz, a vár közelében elterülő kemping területén, mégpedig augusztus 13-tól 15-ig. A három nap alatt tizennégy hazai fellépőt tekinthetünk meg az agyasabb, borultabb, a hallójáratok és a nyakizmok mellett az agytekervényeket is megdolgoztató zenék szűkebb, de káprázatosan színes palettájáról.

0802abaliget

A szervező az idén fennállásának huszonötödik évfordulóját ünneplő Perfect Symmerty basszusgitárosa, Szkróbó Szabolcs, és amikor elkezdtem gondolkodni egy nagyobb lélegzetű zenekaros interjúban, eszembe ötlött, hogy a fesztivál mellett akár az összes fellépő zenekart is bemutatnánk napi egy-egy interjúban. Szóval, tartsatok velünk a hónap közepéig minden nap, és vastagon karikázzátok be augusztus közepét a naptárban!

Minden további információ és az éppen élesített előfoglalási rendszer itt található:

Facebook

Esemény

Jegyinfó

 

Hozzászólások 

 
#1 Anomander 2020-08-02 10:51
Wow, mind a fesztiválnak, mind ennek az interjúsorozatn ak nagyon örülök, klassz kezdeményezések !!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Wendigo - Budapest, Süss Fel Nap, 2004. november 23.