Shock!

április 29.
hétfő
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Zeneileg roppant dühös, dacos, zsigeri és lázadó album a How It Ends”

Tizedik albumát jelenteti meg szeptember 29-én a Primordial. A zenekar nem sokkal a megjelenést követően Budapesten is újból fellép.

0817primordial

A Metal Blade-nél jelenik meg a Primordial új albuma, a How It Ends, amely öt évvel követi a sorban a legutóbbi Exile Among The Ruinst. A.A. Nemtheanga énekes, Ciarán MacUilliam gitáros, Michael O'Floinn gitáros, Pól MacAmlaigh basszer és Simon O'Laoghaire dobos a rájuk jellemző zenei világot és tematikát ígérik az anyagtól. „A lemezcím valójában egy kérdés: tényleg így végződik? – mondja Nemtheanga. – Arra utal, merre tart ez az egész: a kultúra, a nyelv, a történelem, a társadalom, maga az emberiség. Ki tudja? Mindegy, ki vagy és ki voltál, egy esélyt kapsz erre az egészre, és az a kérdés, hogy tényleg ez a városod, országod, nemzeted vége? Mítoszok, hagyományok, kapcsolatok – milyen választ adsz? Lázadsz? És ha igen, mi lesz számodra a vége? Zeneileg pedig roppant dühös, dacos, zsigeri és lázadó album a How It Ends. Úgy öltött egyre inkább magától alakot, ahogy dolgoztunk rajta. Akár be is fejezhetnénk vele, de összességében az ellenállás hangját képviseli majd, már persze zenei értelemben. És még metálosabb! Meg még epikusabb! Egyértelműen primordialos a hangzás, ehhez nem fér kétség, hiszen saját stílussal rendelkezünk, ez pedig a könyv újabb fejezete. Ha valami új benne, az a minden korábbinál komolyabb meggyőződés, és az ösztöneinkre sem hallgattunk még soha ilyen mértékben."

primordial_cA dallista az alábbi:

01. How It Ends
02. Ploughs To Rust, Swords To Dust
03. We Shall Not Serve
04. Traidisiúnta
05. Pilgrimage To The World's End
06. Nothing New Under The Sun
07. Call To Cernunnos
08. All Against All
09. Death Holy Death
10. Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is An Orphan

A Victory Has 1000 Fathers, Defeat Is an Orphan máris meghallgatható. A Primordial október 8-án Budapesten, a Barba Negra Red Stage-en koncertezik az Ultima Ratio Fest keretében, méghozzá a Paradise Lost, az Omnium Gatherum és a Harakiri For The Sky társaságában. Az elővételi jegyek október 7-ig 12.999 forintba, a koncert napján és a helyszínen 14.999 forintba kerülnek. A VIP jegy 16.999 forint. Részletek itt.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.