Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Whitesnake: hamarosan keverik az első Hoekstra-féle albumot

1031joeldavidGőzerővel készül a Whitesnake új nagylemeze, az első a sorban, amelyen már Joel Hoekstra gitározik majd. A Night Rangerből elcsaklizott zenész egy friss interjúban azt is megpendítette, hogy talán Reb Beach is több szerepet kap majd ezen az albumon, mint az előző kettőn...

„Van még némi meló a zenével, főleg bizonyos utómunkálatok, de közel állunk a felvételek befejezéséhez és a keveréshez", mondta Joel a Myglobalmindnak. „Egyelőre csak annyit mondhatok a zenéről, hogy nagyon jó: nagyszerű, arcbamászó rock'n'roll. Blues-alapú rock, pont olyan, amit az emberek ismernek és szeretnek a Whitesnake-től. Senkinek sem kell attól tartania, hogy hirtelen változtatunk a recepten, és átmegyünk smooth jazzbe. Daviddel óriási együtt dolgozni, hihetetlenül nagyszerű ember. Remekül kijövök vele, és a humora is óriási. Az elejétől fogva kényelmesen érzem magam a társaságában, és úgy érzem, csak annyit vár tőlem, hogy önmagamat adjam gitárosként. Ugyanakkor mindenképpen szeretném leróni a tiszteletemet a zenekar korábbi gitárosai előtt is, és a lehető legtöbbet teszem annak érdekében, hogy méltó legyek a Whitesnake örökségéhez. Őszintén szólva még sok munka vár rám: nagyon hirtelen ugrottam bele ebbe az egészbe, szóval teszem, amit teszek."

Hoekstra saját bevallása szerint azonnal elkezdett puhatolózni, amikor kiderült, hogy Doug Aldrich kilép a Whitesnake-ből, és ugyan nem kapott azonnal választ, de egy idő után ettől függetlenül is elkezdték ajánlgatni David Coverdale-nek. Első közös próbájuk május végén volt, és annyira jól ment, hogy az énekes már itt felajánlotta neki a munkát. Ha hihetünk Hoekstrának, a következő Whitesnake-albumon végre talán Reb Beach is nagyobb teret kap. „Rebbel akad pár óriási közös megmozdulásunk", mondta Joel.

 

Hozzászólások 

 
+1 #5 bogar 2014-11-02 00:15
Nem értem, hogy miért könyveli el mindenki Reb-et egy elnyomott gitárosnak, és mitől gondolják, hogy egy óriási dalszerző? A Winger-ben Kip a fő dalszerző és a Dokken-ben is megvoltak erre az emberek, ergo számomra nem derül ki, hogy Reb-ben mekkora dalszerzői potenciál lakozik. Visszatérve a WS-re tudomásom szerint Reb elégedett a státuszával és jól érzi magát a bőrében. Ő még sosem nyilatkozta, hogy van egy rakás ötlete, amit Coverdale elutasít.
Idézet
 
 
-1 #4 kamikaze 2014-11-01 17:27
Bíztam benne, hogy a 2 gitáros kb. 50-50 %-ban osztja meg a melót, akkor talán nagy baj nem lehet, már ami a dolog hangszeres oldalát illeti. Így a hír egy kicsit csalódás. Nagy kérdés azonban David aktuális formája, ami legalább olyan fontos (sőt), mint a leendő irány! Bár ha nem lesz smooth jazz, az már jó, inkább biztonsági játékra tippelnék. Sok bizodalmam ezért sajnos nincs benne, de persze a múltjukra való tekintettel kíváncsian várom, hogy mivel rukkolnak elő.
Idézet
 
 
+2 #3 QRman 2014-11-01 13:34
Covi kattan ezekre a szőke gitárosokra..:)
Idézet
 
 
+3 #2 frontiers 2014-11-01 10:16
Kíváncsi leszek, most legalább kiderül, hogy Aldrich tényleg olyan húzóerő volt-e a bandában, mint sokan gondoljuk. Én továbbra is sajnálom, hogy kilépett, új értelmet adott a Snake-nek!
Idézet
 
 
+1 #1 bogar 2014-11-01 09:20
Várós.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.