Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Visszaesők címmel jelenik meg a Sing Sing új albuma

Július 30-án a Barba Negra Trackben koncertezik a Sing Sing, és ezen a bulin már kapható lesz a pár éve újjáéledt zenekar visszatérő nagylemeze is. Az album a Visszaesők címet viseli, és régi számok újravett változatai mellett friss szerzemények is hallhatók lesznek rajta.

0719singsing

Pár évvel ezelőtt az Abaházi testvérek nélkül, helyükön Sipos Tamás énekessel és a dobról gitárra váltott Váry „Marci" Zolival, illetve három eredeti taggal, Hangyássy László basszerrel, Csarnoki Antal gitárossal és Boros Péter dobossal alakult újjá a Sing Sing, a '90-es évek első felének egyik legnépszerűbb hazai rockzenekara. A csapat azóta is rendszeresen, de magát nem szétaprózva koncertezik, és július 30-án, a Barba Negra Trackben már egy új lemezt is meg lehet majd vásárolni tőlük Visszaesők címmel, rajta régi számok friss verzióival, illetve pár új darabbal.

A Sing Sing a '80-as és a '90-es évek fordulóján jött létre a Magazin romjain, debütáló lemezük, az Életfogytig Rock'N'Roll 1990-ben került a boltokba. A zenekar a súlyosabb stílusokban utazó akkori hazai élmezőny nagyrészétől eltérően a dallamos amerikai vonalon mozgott, így űrt töltöttek be a magyar piacon, és hamar befutottak. Ezt követően az 1999-es feloszlásig még öt további stúdióalbumot jelentettek meg, a legnépszerűbb felállás Váry Marci belépésével szilárdult meg a második anyag után. A csapat az 1993-as Bűn az élettel ért fel a csúcsra, amely a Halál a májra! dal slágerré válását követően közel 50 ezer példányban talált gazdára. Az utolsó album, az 1998-as Sztrájk már egy lazább, akusztikusabb irányt képviselt, majd nem sokkal később Abaházi „Cerka" Zoltán gitáros távozott a fedélzetről, és néhány hónappal később, 1999 tavaszán fel is oszlottak. A 2013-as újjáalakulásról szóló, Váry Marcival készített interjúnkat itt olvashatod.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Slipknot - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.