Shock!

április 25.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Vinny Appice ugyanazt játszotta, amit én”

0830billKicsit már-már fárasztó is a Black Sabbath kontra Bill Ward téma, ám mégis érdemes kitérni egy friss interjúra, amelyben a dobos most felelevenítette: voltaképpen már a Heaven & Hellből is kísértetiesen hasonló okokból maradt ki 2006 környékén, mint az Ozzy-féle felállás pár évvel ezelőtti újjáéledéséből. És ott bizony nem volt a képben a mostani balhékért kárhoztatott Osbourne házaspár...

Ma már talán kevesen emlékeznek rá, de 2006-ban a Black Sabbath Ronnie James Dio-féle felállása is Bill Warddal kezdett el dolgozni, amikor Heaven & Hell néven folytatták a közös zenélést. „Dobhangzásokon dolgoztam, és rangsoroltam az egyes dalokat", elevenítette fel Eddie Trunk podcastjében a dobos a The Dio Years válogatásalbumhoz felvett három akkori új szám készítésének körülményeit. „Nem volt sok időnk, annyi legalábbis biztosan nem, amennyire nekem szükségem lett volna ahhoz, hogy olyan témákat dolgozzak ki, amiket tényleg nagyon jónak tartok, így a rendelkezésre álló idő alatt kellett megpróbálnom a lehetséges legjobb eredménnyel előrukkolni. Ezen dolgoztam, ám ekkor előrukkoltak egy rossz szerződéssel."

Bill emellett nem tagadja: ezen túlmenően is akadtak vitái a zenekar egy meg nem nevezett tagjával. „Nagyon óvatosan kell fogalmaznom, de adódtak bizonyos akadályok. Feljátszottam a dalokat, és nem hinném, hogy ezek megfeleltek az egyik zenekari tag kritériumainak. Viszont amikor meghallgattam a végleges változatokat, azt mondtam: istenem... Mert közben Vinny Appice is bekerült a képbe, és végül ő játszotta fel a dalokat. És kibaszottul ugyanazt játszotta, amit én... De addigra a párbeszéd véget ért, lezárult. Volt egy kőkemény vitám valamiről, és úgy éreztem, ingoványos talajra tereltek. És mivel ez már megtörtént velem néhányszor, eléggé figyelek az ilyesmire."

Na most ezek alapján Bill Wardot vagy tényleg aprópénzért akarja játszani a Black Sabbath – és nem kizárólag Sharon Osbourne, hiszen neki a Heaven & Hell sztorihoz érthető okokból semmi köze nem volt... –, vagy az ő elvárásaival vannak problémák...

 

Hozzászólások 

 
#7 keviny 2015-08-31 13:20
"Ezen dolgoztam, ám ekkor előrukkoltak egy rossz szerződéssel."

https://www.youtube.com/watch?v=XZxzJGgox_E
Idézet
 
 
+1 #6 Biró Aurél 2015-08-31 09:50
Az 1994-es Metal Hammerben olvastam, amikor Bill visszatért a zenekarba, annyit mondott Iomminak, jó ha 50 százalékot tud nyújtani. Ez jól látható a youtube-ra feltöltött dél-amerikai bulikon. Kár érte!
Idézet
 
 
-1 #5 tama1975 2015-08-31 07:51
Nyílván ha együtt kezdesz játszani valakikkel, és mindent negyedeltek, onnantól kezdve később minden rossz deal, ami ennél kevesebb. Márpedig nem hiszem, hogy negyed részt akartak volni adni Wardnak a profitból, hanem valószínűleg teljesítményará nyos fizut. Miközben a többiek számára, teljesen érthetően, más lehett a konstrukció. Pláne úgy hogy Bill valóban nem tűnt koncertképes állapotban lévőnek.
Idézet
 
 
+3 #4 sabsfan 2015-08-30 13:36
Még anno a Costa Mesa-i fellépés után is többek között Bill extrém követelései miatt hiusult meg a reunion...
Idézet
 
 
+6 #3 Igor Igorovics 2015-08-30 10:09
Még 98-ban olvastam, hogy Bill már akkor is borzalmas kondiban volt. Még a 97-es reunion bulira össze tudta szedni magát, de a 98-as turnét már nem tudta bevállalni. Mindenki emlékezhet, a 98-as pesti koncetet is Vinnie dobolta végig. Azóta eltelt 17 év, most 67 éves, nem hiszem, hogy azóta annyira feljavult volna az állapota, hogy gond nélkül tolna egy világkörüli turnét. Meg azért az tényleg sokatmondó, hogy a Heaven and Hell-ből is kikerült.
Idézet
 
 
+5 #2 Zsolti 2015-08-30 09:54
Szerintem bűzlik ez az egész sztori. Ránézésre nem úgy tűnik Bill, mint aki fizikailag képes lenne bevállalni egy turnét - az énekes mellett egy rockzenekarban a dobosra hárul a legtöbb meló. De nyilván derogálna bevallani neki, hogy "gyerekek, nem megy ez már". A többiek meg valószínű vannak annyira tapintatosak, hogy ne erre hivatkozzanak. Bár rémlik valami nyilatkozat (Ozzytól talán?), ami Bill állóképességéve l indokolta, hogy kimaradt a buliból.
Idézet
 
 
+5 #1 grandmagus 2015-08-30 09:40
Ez tényleg kezd fárasztó lenni.Nagyon sok jó dobos van akik akár ingyen is zenélnének olyan legendákkal ,mint a Black Sabbatj jelenlegi vagy valamikor volt tagjai.Bill a Sabbath nélkül
nem biztos hogy volna valaki,míg fordítva ez nem igaz.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.