Shock!

május 07.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Vége, ennyi volt: hamarosan feloszlik a Cathedral

Több mint két évtizednyi zenélés után feloszlik a brit Cathedral. Lee Dorrian és csapata az idei év végével befejezi a koncertezést, és a tervek szerint még rögzítenek egy utolsó stúdióalbumot is, mely 2012-ben jelenhet majd meg. A befejezés mögött nem húzódnak meg belső feszültségek vagy egyéb problémák, a tagok egyszerűen csak tovább akarnak lépni.

„Egyszerűen csak elérkezett az idő hogy kiszálljunk", kommentálta a döntést Lee Dorrian. „Huszonegy év roppant hosszú idő, és már az is csodával határos, hogy egyáltalán eddig eljutottunk! Nagyszerű időket töltöttünk együtt a Cathedral létezésének évei alatt, a csapat az életünket jelentette. Most azonban itt az idő, hogy továbblépjünk, és magára hagyjuk az örökségünket. Egyúttal szeretnénk is nagyrabecsülésünket kifejezni azok irányába, akik az évek során támogatták a zenekart. Talán közhelyesen hangzik, de igaz: nélkületek biztosan nem sikerült volna. Köszönjük!"

A Cathedral nem sokkal azt követően alakult meg 1989-ben, hogy Dorrian kilépett a Napalm Death-ből. Az új zenekar tempókat tekintve a grindcore ellenpontjában utazott, már 1991-es Forest Of Equilibrium lemezük is doom klasszikussá érett, a későbbiekben pedig még összesen nyolc stúdióalbumot készítettek, a legutolsót, a dupla The Guessing Game-et tavaly. A jelenlegi felállásban már csak Dorrian és Garry „Gaz" Jennings gitáros képviselik az eredeti tagságot, de Leo Smee basszusgitáros és Brian Dixon dobos az 1994-es Statik Majik EP óta velük vannak, vagyis a banda nagyon régóta stabil összeállításban dolgozik. Ennek ellenére nemrég az eredeti négyes is összeállt egy speciális jubileumi buli erejéig, és idén is várható több kiemelt fellépés, ahol ebben a leosztásban elejétől végéig eljátsszák a Forest Of Equilibriumot.

Reméljük, a búcsúturnén még eljutnak egyszer utoljára Magyarországra is, ahol 1994-ben, a nagy példakép Black Sabbath vendégeként léptek fel először.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Wackor - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.