Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Valószínűleg eredeti felállásban is játszik majd a KISS a dicsőségcsarnokban

1218kissUgyan előzetesen rákos szervhez hasonlította Ace Frehleyt, a zenekar alapító gitárosát, a Rock And Roll Hall Of Fame beiktatás hivatalossá válásával enyhülni látszik a KISS régi tagjainak irányába Gene Simmons. Ezért aztán elég valószínű, hogy a ceremónián Ace és Peter Criss is fellép majd a zenekarral.

„Nos, a KISS Tommy Thayert, Eric Singert, Paul Stanleyt és Gene Simmonst jelenti, szóval ez most egy kicsit olyan, mintha bemutatnál a feleségednek, én meg azt kérdezném: várjunk csak, hol vannak a korábbi feleségeid?", válaszolta Simmons a Rolling Stone azon kérdésére, milyen felállásban játszik majd a zenekar az áprilisi beiktatáson. „Mert igaz ugyan, hogy régen elvetted őket is, de most már nem velük vagy. Ez a mi esetünkben persze egy megvitatható pont, és ahogy telik majd az idő, mindent ki fogunk találni. Ez az egész a rajongóknak szól, hiszen nélkülük nem jutottunk volna el idáig."

Noha pár hete még mereven elzárkózott az ötlettől, Gene most már nyitottnak tűnik Ace Frehley és Peter Criss vendégszereplésére. „Persze, miért is ne? Ugyanolyan fontos szerepet játszottak a KISS megalapításában, mint Paul és én. Ha vannak közös gyerekeid az első feleségeddel, az újabb házasságod nem csökkenti vagy törli ennek fontosságát." Paul Stanley a Billboardnak szintén pozitívan nyilatkozott a kérdésről, de bizonyos megkötésekkel. „Peter és Ace szerepe tagadhatatlan a banda elindításában, illetve abban, hogy olyan alapokat húztunk fel, amelyek kiállták az idő próbáját, és most már negyven éve építkezhetünk rájuk. Így aztán teljes mértékben elismerem és szeretem is őket, akárcsak számos más zenészt, aki szintén játszott a zenekarban, illetve kiállt a zenekar mellett – és ebbe a rajongók is beletartoznak. De az semmiképpen sem játszik, hogy bárkiben is azt az érzetet keltsük, hogy az eredeti felállás valaha is újjáalakulhat. Ezt már megcsináltuk egyszer, de – minden tiszteletem mellett – ugyanazon okokból fuccsolt be, mint először, és azóta továbbléptünk. Minden ellenségeskedés nélkül, a legteljesebb tisztelet mellett mondhatom: nem lehetnénk ma itt Peter és Ace nélkül, de velük sem."

A Rolling Stone Ace Frehleyt is elérte, és a gitáros természetesen nagyon örülne, ha játszhatna a beiktatáson. „Jó ötletnek hangzik, nagyszerű lesz nekünk és a rajongóknak is. Peterrel épp most zenéltem együtt a New York-i Hard Rock Caféban Eddie Trunk pályafutásának harmincéves jubileumán, és az is remek móka volt. Tizenkét éve nem zenéltem Peterrel, de még ma is él a közös mágia. Ami a többieket illeti, nem látok semmiféle negatív energiát vagy rossz szájízt." Simmonsszal és Stanley-vel szemben Frehley persze meggondolná, hogy részt vegyen-e egy újjáalakuló eredeti felállású turnén a banda jövőre esedékes negyvenéves évfordulója alkalmából, de nyugodtan alszik enélkül is. „Nem is gondolkodtam még ezen. Igazság szerint nem is nagyon gondoltam bele eddig, hogy jövőre lesz a negyvenéves jubileum... Most egyébként is a szólókarrieremre koncentrálok, épp most írtam alá egy két lemezre szóló szerződést, és az elmúlt három hónapban csakis a zenélésre koncentráltam. A turnét persze biztosan meggondolnám, ha a megfelelő feltételekkel tárnák elém a lehetőségeket."

Ace már nem haragszik Simmonsra legutóbbi nyilatkozatai miatt. „Mindig is jóban voltam Paullal és Gene-nel. Több alkalommal is elváltak az útjaink, de mindig kölcsönösen tiszteltük és elismertük egymást. Szerintem a média fújja fel és tesz úgy, mintha gyűlölködés lenne közöttünk. De Gene-t meg biztosan zavarja, hogy noha van a zenekarban helyettesem, a rajongók ma is folyamatosan azzal bombázzák, hogy vissza kellene hoznia Ace-t, mert ma is ő a legjobb. Folyamatosan ezt kapja az arcába, és ez tutira frusztrálja őt is meg Pault is."

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

King 810 - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2015. február 5.

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Anthrax - Budapest, Budapest Park, 2013. július 30.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.