Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Simmons még egy gála kapcsán is kategorikusan kizárja Frehley és Criss jelenlétét

1023kissTizennegyedszerre is jelölték a KISS-t a Rock And Roll Hall Of Fame-be. Gene Simmons énekes/basszer azonban már jóelőre rövidre zárta a találgatásokat azt illetően, vajon fellépne-e Clevelandben a banda eredeti felállása, ha végre bejutnak a dicsőségcsarnokba.

„Nem”, válaszolta kategorikusan Gene a Radio.comnak, amikor arról faggatták, elméletileg ott lehetne-e Ace Frehley gitáros és Peter Criss dobos a beiktatáson, ha a KISS végre tényleg bejut a Rock And Roll Hall Of Fame-be. „Hány esélyt kapsz az életben? Ha beledugod a kezedet a tűzbe, meg fogod magad égetni. A tüzet és a természetet nem érdekli, hogy te jó vagy rossz fiú vagy. Mindkét srácnak három esélye volt arra, hogy a zenekar tagja legyen, és mindháromszor elbaszták. A KISS alapításakor ugyanolyan fontosak voltak ők is, mint mi ketten Paullal, de később a végromlásba döntötték volna a zenekart, ha továbbra is maradnak. Ha a szervezetedben rák alakul ki, a lehető legjobb megoldás, hogy olyan gyorsan kivágod a daganatot, amennyire csak lehet. Lehet, hogy előtte a tested része volt, de miután elrákosodott, muszáj megszabadulni tőle.”

Simmons egyébként biztos benne, hogy Frehley és Criss boldogabb, mióta távozott a KISS-ből. „Egészségesebbek, jobban is néznek ki. Amikor a zenekarban játszottak, mindketten rá voltak állva a hernyóra, a crackre vagy a piálásra. Egyértelműen kiderült, hogy a KISS nem egészséges hely számukra. Ők klubokban rendezett autogram-osztogató show-kra valók – és boldogabbak is ebben a környezetben.”

Paul Stanley szintén mereven elzárkózik az eredeti felállás újonnani összejövetelétől. „Soha nem fog megtörténni”, mondta korábban egy interjúban az énekes/gitáros. „Az ember számos lehetőséget és esélyt kap az életben. És anélkül, hogy bármi rosszat is kívánnék Ace-nek és Peternek, a legtöbb ember csak egyszer olyan szerencsés, hogy megnyerje a lottóötöst. Amikor másodszor is megnyered és elvesztegeted, a lehetőségeknek annyi. Emellett amit csináltak, azzal az én munkámat is kockáztatták. Akik nem tanulnak a saját hibáikból, azoknak az a végzetük, hogy újból és újból elkövessék azokat. A zenekar szellemisége és mindaz, amiért annak idején megalapítottuk, ma élőbb, mint valaha, és nem az eredeti tagok egyéni kvalitásai miatt, hanem mert olyan emberek alkotják a csapatot, akik szenvedélyesek, elkötelezettek és imádják mindazt, amit a KISS képvisel.”

Ace és a dobos Peter Criss hosszú évek után a KISS 1995-ös MTV unplugged koncertjén lépett először színpadra Stanleyvel és Simmonsszal, akkor még maszk nélkül, majd a következő évben hivatalosan is visszatértek a fedélzetre egy minden képzeletet felülmúlóan sikeres turné erejéig. Később a bandában ismét feltámadtak a régi problémák, és noha a nosztalgiaturnék továbbra is remekül mentek, azt ma már senki sem tagadja, hogy Frehley igazából alig játszott az 1998-as Psycho Circus lemezen. A gitáros végül 2002-ben, a dobos pedig 2004-ben hagyta ott a fedélzetet ismét, a zenekar azóta Tommy Thayer gitárossal és Eric Singer dobossal pótolja őket, akik Ace és Peter sminkjeit viselik.

 

Hozzászólások 

 
+2 #2 bogar 2013-10-24 01:52
Idézet - Pitta:
Én teljesen egyetértek velük, azt leszámítva, hogy egy különleges és egyszeri alkalommal kivételt tehetnének.


Én megértem, ha nem akarnak egy alkalommal sem kivételt tenni. Eddig kilencszer láttam őket élőben és azt kell mondjam, hogy a klasszikus felállással adott koncertek eléggé hátul vannak nálam a sorban.
Idézet
 
 
+1 #1 Pitta 2013-10-23 13:47
Én teljesen egyetértek velük, azt leszámítva, hogy egy különleges és egyszeri alkalommal kivételt tehetnének.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.