Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újjáalakult a funkthrasher Mordred

Hosszas szünet után újjáéledt a Bay Area egyik legizgalmasabb hangzású csapata, a Mordred, akik a klasszikus thrashes vonalat ötvözték a funkos megoldásokkal a '80-as évek végén és a '90-es évek elején. A zenekar első életjele egy brit turné lesz augusztusban, de egy EP-t is kihoznak még idén.

0311mordred

A Mordred újjáalakulása mögött nem húzódtak meg különösebb elgondolások, a csapat egyszerűen csak szembesült vele, hogy még ma is kultikus kedvenceknek számítanak bizonyos körökben, így tavaly nyáron ismét elkezdtek együtt zenélgetni. Az aktuális tervek között az augusztusra lekötött brit turné mellett egy új EP is szerepel, ezeket egy Indiegogo kampány révén szeretnék finanszírozni. Emellett valószínűleg a régi lemezek is kijönnek majd újra, akárcsak a csapat In This Live videója.

A Mordred annak idején funk/thrash csapatként híresült el, és pont a legjobbkor érkeztek a színtérre 1989-es Fool's Game debütjükkel, hiszen ebben az időszakban tört át a Faith No More, a Red Hot Chili Peppers vagy a Living Colour is. A csapat ezután még két lemezt adott ki: az 1991-es In This Life-ot, illetve az 1994-es The Next Roomot, amelyen már Paul Kimball énekelt az eredeti frontember, Scott Holderby helyett. A mostani felállás az In This Life lemezről ismert leosztás, azaz Holderby mellett James Sanguinetti és Danny White gitározik, Art Liboon basszusgitározik, Aaron „Pause" Vaughn felel a billentyűkért és a különböző effektekért, a dobos pedig Gannon Hall.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #2 frincs 2014-03-12 12:22
Úristen!!! Nem hallottál a Mordredről? Hol élsz te, a Marson?
Idézet
 
 
+7 #1 Sárvári Gábor 2014-03-11 09:53
Csípem ezt az oldalt, mert egy csomó olyan bandáról írtok akikről még csak nem is hallottam! Durva Na!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Deep Purple - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. február 17.

 

Perfect Symmetry - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Paul Gilbert - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 29.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.