Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újból lesz idén Wacken Metal Battle Hungary

0429wmbIsmét megrendezik idén a Wacken Open Air fesztivált, és ennek megfelelően Wacken Metal Battle tehetségkutató is lesz – magyar fordulóval.

Több mint két évet kellett várnunk arra, hogy a járványhelyzet normalizálódása után idén nyáron, ha az orosz-ukrán háború árnyékában is, de újra valódi fesztiválszezonra készüljünk. Augusztus első hétvégéjén a nemzetközi rock/metál színtér által vitán felül legjobban ismert észak-németországi kisvárosban 2019 óta először, összességében immár 31. alkalommal megrendezik a Wacken Open Airt, a világ legnagyobb metálfesztiválját, amelyre most, a Metal Battle Hungary hetedik, 2022-es évadának nyerteseként ismét kijuthat egy magyar zenekar.

A Metal Battle Hungary 2022-re a sorozat weboldalán található űrlapot kitöltve lehet jelentkezni 2022. május 16-án, hétfőn éjfélig. A szervezők az alapvető adatok – zenekar neve, rövid biográfia, elérhetőségek – elsősorban videós anyagokat várnak, ami lehet videóklip, Youtube-ra feltöltött hanganyag, koncertfelvétel: a lényeg, hogy a lehető legjobban reprezentálja a jelentkező produkció zenéjét, arculatát. A jelentkezés és a regisztráció ingyenes. Sikeres jelentkezést követően a zenekarok adatlapja 24 órán belül megjelenik a weboldalon.

A jelentkező zenekarok feltöltött videós és hanganyagai alapján az elődöntőben hazai szakmai zsűri választja ki a nyolc online nyertest, akik a 2020-ban megrendezett Metal Battle Extra győztese, a Red Swamp, és a 2019-es Rocktóberen hasonló lehetőséget nyerő Divided mellett továbbjutnak az élő döntőbe, ami 2022. június 12-én, vasárnap lesz Budapesten, a Barba Negrában. Itt már a közönség is szavazhat a neki legjobban tetsző zenekarra, a végső sorrend pedig a zsűri és a közönségszavazatok összesítése után alakul majd ki.

A nyertes a Wacken Metal Battle nemzetközi döntőjében, a világ legnagyobb metálfesztiválján képviselheti Magyarországot. Az utazás költségét a verseny főtámogatója, a Pécsi Sör állja, ráadásul a győztes egy éven át folyamatos sörutánpótlást is kap. Emellett, ahogy a korábbi években, a zsűri idén is különdíjakat ítél majd oda a saját posztjukon legjobbnak választott zenészeknek, de más értékes nyeremények is várhatók. Mostantól indul a jelentkezés!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Devin Townsend Project - Budapest, Barba Negra Music Club, 2015. március 12.

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

Marty Friedman - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.