Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Újabb európai kultthrasher zenekar éledt fel

1004poltergeistHivatalosan is újjáalakult a svájci Poltergeist. A thrash csapat a '80-as évek végétől a '90-es évek elejéig három nagylemezt jelentetett meg, amelyet nemsokára követni fog egy negyedik is, egyelőre azonban bemelegítésként koncertezni akarnak.

Ismét él a Poltergeist: az annak idején német nyelvterületen, underground szinten viszonylag népszerűnek számító thrasherek eredeti tagságából V.O. Pulver gitáros, André Grieder énekes és Marek Felis basszer játszik a mostani inkarnációban, egyedül a dobos új Sven Vormann személyében, aki azelőtt megfordult például a Destructionben is. A Destruction-kapcsolat egyébként nem új a Poltergeist esetében, hiszen Grieder énekelte fel a német banda 1990-es Cracked Brain lemezét, miután Schmier otthagyta a fedélzetet.

A Poltergeist annak idején három sorlemezt adott ki: az 1989-es Depressiont, az 1991-es Behind My Masket és az 1993-as Nothing Lasts Forevert. Ezeket előbb-utóbb mindenképpen követi majd egy negyedik is, most azonban már augusztus óta egy koncertprogramon dolgoznak régi dalokból. A csapat 2014 elején kezd majd el játszani, így vélhetően elég sok nyári európai fesztiválon lehet majd találkozni velük.

Címkék:

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Nitzer Ebb - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2005. november 12.