Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új szólólemezzel jelentkezik a Shotgun Messiah agytrösztje

Tizenöt év után tavasszal ismét szólóalbumot ad ki Tim Skold, aki a Shotgun Messiah kreatív zsenijeként tett szert igen komoly underground hírnévre a '80-as évek végén és a '90-es évek elején, de azóta a Marilyn Mansonnal és a KMFDM-mel is dolgozott már együtt. A svéd muzsikus 2008-ban, két közösen megírt és rögzített lemez után hagyta ott Mansont.

Tim, aki decemberben múlt 44 éves, a svéd glamster Kingpinben, majd annak utódjában, a Shotgun Messiah-ban tűnt fel a '80-as évek végén. A Skold kivételes dalszerzői képességére és Harry K. Cody gitármágus hipermodern játékára építő Shotgun Messiah 1989-es első lemezével vált kultikus kedvenccé a dallamos undergroundban. A Zinny J. Zan énekes távozása után készített, már Skold által énekelt 1991-es Second Coming harapósabb, Skid Row-sabb irányvonalat képviselt, az igazi forradalmat azonban az 1993-as Violent New Breed jelentette, amit Tim és Cody kettesben, a ritmusszekció szélnek eresztését követően írt és rögzített. Az elektro-hatásokkal teli, ám a ritka fogósságot továbbra is megőrző album hosszú évekkel előzte meg korát, és maradjunk annyiban, hogy a Marilyn Manson vélhetően egészen másképp szólt volna, ha nincs ez a lemez. Manson aligha véletlenül találta meg néhány évvel később pont Skoldot a kilépő Twiggy Ramirez helyére a 2003-as The Golden Age Of Grotesque és a 2007-es Eat Me, Drink Me anyagokra...

Tim első szólólemeze 1996-ban, a Shotgun Messiah feloszlását követően jelent meg, ennek folytatása lesz a májusban esedékes új anyag, ami az első hírek szerint ugyanazt az indusztriális, elektronikus beütésű, de nagyon direkt és ragadós rockzenét rejti majd, amiről Skold olyannyira elhíresült. Az első single Suck címmel érkezik április folyamán, rajta a dal mellett annak remixeivel. Utóbbiakat nem kisebb nevek készítették el, mint a Combichrist, a KMFDM, a 16Volt és a Front Line Assembly.

Skold 2011-ben még egy projetkben érintett. Ennek neve Doctor Midnight And The Mercy Cult, és a jövő nyári norvégiai Slottsfjell fesztiválon debütálnak majd a szélesebb nyilvánosság előtt. Addig valószínűleg már teljes egészében rögzített bemutatkozó anyaguk is a boltokba kerül. A bizarr nevű szupergroupban Tim mellett Hank von Helvete, a Turbonegro utánozhatatlan frontembere, Anders Odden gitáros (Satyricon), David Husvik dobos (Extol) és Andun Stengel gitáros (Apotygma Berzerk) játszanak még.

A Violent New Breed albumról hamarosan a Klasszikushock rovatban is megemlékezünk.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Voivod - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

30 Seconds To Mars - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 13.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.