Shock!

május 02.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új szólóalbumon dolgozik Ozzy elveszett gitárosa

Új szólóalbumon dolgozik Ozzy Osbourne egykori gitárosa, Jake E. Lee, akinek játékát utoljára az Enuff Z'Nuff Dissonance című albumának pár dalában hallhattuk 2009-ben. Lee következő munkáján Slash ritmusszekciója, Todd Kerns basszusgitáros és Brent Fitz dobos is vendégeskedik majd.

Lee, aki Ozzy Osbourne Bark At The Moon és The Ultimate Sin lemezeivel örökre beírta magát a rocktörténelembe, később pedig a Badlands zenekarral alkotott maradandót, az utóbbi két évtizedben meglehetősen háttérbe húzódott, és ugyan az utóbbi évtizedben folyamatosan jelentkezett ezzel-azzal, anyagai megjelenéséről általában csak a legszűkebb szakmai közönség értesült. Jellemző, hogy amikor tavalyi interjúnk során Zakk Wylde-dal is szóba jött Jake, még ő sem tudott róla túl sokat mondani. „Lassan már azt sem tudom, egyáltalán ki az a Jake E. Lee... Már úgy értem, hová a francba tűnt Jake? Miért nincs jelen, miért nem turnézik, miért nem rakja össze megint mondjuk a Badlandset? Egyszerűen nem értem ezt az egészet... Zseniális gitáros, nemcsak én imádom a játékát, hanem tulajdonképpen mindenki, mégsem csinál semmit. Ez nagyon szomorú. Szégyen, ha valaki így elvesztegeti a maga káprázatos tehetségét... A Bark At The Moon fantasztikus anyag volt, a Rock'N'Roll Rebel és a többi nóta... Hagyjuk is!"

Jake fő társa az új albumon Ronnie Mancuso gitáros lesz, aki a Beggars & Thievesből lehet ismerős, tavalyi We Come Undone videójukban Lee is felbukkant. Mellette több dalban is játszik majd Todd Kerns és Brent Fitz, akik Slash nagy sikerű idei szólóalbumán, az Apocalyptic Love-on felelnek a basszus- és dobtémákért. A megjelenés időpontja egyelőre még kérdéses.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 Cool 2012-06-12 12:16
Ez jó hír!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Whitesnake - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. július 13.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Psychotic Waltz - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Overkill - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Wackor - Budapest, Wigwam, 2005. március 18.