Shock!

március 28.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új Guns N’ Roses-dalokkal stúdiózik Slash

0223slashValóban új zenéken dolgozik a stúdióban a Guns N’ Roses, akik áprilisra már hat koncertet kötöttek le részben a régi, de teljes körben hivatalosan még továbbra sem ismert felállásban. A friss információk szerint Slash bizonyosan stúdiózik, azonban továbbra sem tudni, pontosan milyen dalokat ráznak most össze a zenekar számára.

Már korábban is írtunk róla, hogy új dalokon is dolgozhat az idei év visszatérésére készülő Guns N’ Roses, most azonban egy másik, a bandához közeli forrás is megerősítette a hírt. „Tudom, hogy éppen felvételeket készítenek”, mondta a Classic Rocknak Arlett Vereecke, a zenekar egyik korábbi sajtósa. „Valamit csinálnak a stúdióban. Axl még nem vett részt a munkában, de Slash biztosan ott van, és az is biztos, hogy nem más számára dolgozik.” Alan Niven szerint már év végén is folytak bizonyos munkálatok friss ötleteken. „Duff és Izzy karácsony előtt szintén stúdiózott. Szerintem pár dalt fel is vettek”, mondta a lapnak a Guns régi menedzsere, aki már korábban is azt nyilatkozta, hogy Izzy Stradlin valamilyen formában új zenéket ír egykori zenésztársaival.

Arlett Vereecke szintén megerősítette, amit már korábban is rebesgettek: a zenekar mindenképpen játszik majd a 2008-as, Slash és Duff McKagan nélkül készített Chinese Democracy lemezről is a koncerteken. Egyes korábbi információk szerint a mostani stúdiózás sem teljesen új ötletekkel folyik, hanem W. Axl Rose hegyekben álló, gyakorlatilag teljesen elkészült, ám soha ki nem adott anyagaihoz teszi hozzá a magáét Slash és Duff – illetve lehet, hogy Izzy Stradlin is, ezt illetően azonban ellentmondásosak a hírek. Ugyanígy nem tudni még hivatalosan, kik alkotják a 2016-os GN’R-t Axl, Slash és Duff mellett, de a The Dead Daisies sorait nemrég elhagyó Dizzy Reed – Richard Fortus páros, Frank Ferrer, illetve Chris Pitman részvétele gyakorlatilag biztosra vehető. Izzytől és Steven Adlertől a koncerteken alighanem csak limitált részvétel várható, Matt Sorum és Gilby Clarke azonban bizonyosan nem vesz majd részt a reunionben.

A Guns állítólag még februárban fellép egy Los Angeles-i klubban, természetesen titkosítva, majd áprilisban két Las Vegas-i koncerten indul az őrület. Emellett eddig két mexikóvárosi önálló bulit jelentettek be, illetve két fellépéssel ott lesznek a kaliforniai Coachella fesztiválon is. A fenti állomások természetesen mind teltházasak már. Ami a rebesgetett turnét illeti, a zenekar állítólag Észak-Amerikában mozog majd májustól egészen őszig, majd októbertől decemberig Dél-Amerika következhet viszonylag nagy méretekben, kizárólag futballstadionokban, hat brazil, két argentin, illetve egy-egy kolumbiai és chilei fellépéssel. Európáról egyelőre nem szól a fáma, de a legnagyobb fesztiválok headlineri pozíciói már többnyire ismertek, így elképzelhető, hogy az öreg kontinensnek 2017-ig várnia kell a Guns N' Rosesra.

A témában írt jegyzetünket itt olvashatod.

 

Hozzászólások 

 
+6 #5 Mthomka 2016-02-24 04:06
Reméljük egyszer megjelenik..., kb. 20 éve vár már rá pár millió ember, köztük én is
Idézet
 
 
+15 #4 Zsolti 2016-02-23 18:56
Én úgy vagyok vele, hogy ahogy a Rolling Stones képes volt olyan szintű zseni lemezre 30 évvel az első album után, mint a Voodoo Lounge (és első Grammyjüket is behúzták vele), ugyanúgy Axl-éknek is összejöhet ez. Axl és Slash együtt nem kisebb zseni, mint Jagger és Richards.
Idézet
 
 
+20 #3 P 2016-02-23 12:16
Én nagyon remélem, hogy ezek a "közeli források"-tól származó információk tényleg igazak és kijönnek ezek a dalok. Egyébként ha tényleg Axl hegyekben álló dolgaihoz nyúlnak hozzá, abból nagyon jó dolgok is kisülhetnek. Egy csomó zenekarnál van az, hogy ha felbomlik a zeneíró egység, akkor bármilyen zenei agytröszt marad a felállásban, a végeredményből mindig kicsit hiányzik valami. Ha most az eredetileg Guns-os Axl témákat kicsit átcsavarják ténylegesen, akkor abból nagyon jó dolgok származhatnak. Külön-külön Duff és Slash is nagyon jó dalokat hozott össze, de szerintem valami mindig hiányzott belőlük ahhoz, hogy olyanok legyenek, mint egy GNR dal. Reménykedem.
Idézet
 
 
-15 #2 Márk 2016-02-23 11:18
Idézet - a75:
Még a végén előbb lesz új lemezük, mint a Metallicának.

Ha már Metallica.... Lars még mindig nem tud dobolni :D
Idézet
 
 
+52 #1 a75 2016-02-23 10:46
Még a végén előbb lesz új lemezük, mint a Metallicának.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.