Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Új dalokon dolgozik a SikTh

1216sikthTavaly hat év szünet után tért vissza a színre a brit progresszív metalos SikTh. A zenekar most bejelentette, hogy tevékenységük nem merül ki a koncertezésben, hamarosan egy új EP-vel is jelentkeznek majd.

„Mindig is fenntartottuk annak lehetőségét, hogy egy napon új zenékkel rukkoljunk elő, és évek óta először most úgy érezzük: itt az idő”, mondja a döntésről Dan Weller, a zenekar egyik gitárosa. „Nagyszerűen éreztük magunkat tavaly, amikor világszerte koncerteket adtunk, nagyon különleges volt ismét felvenni a kapcsolatot a rajongóinkkal.” „Nem tudatosult bennünk, hogy a zenénk ennyire elterjedt”, teszi hozzá Mikee Goodman énekes. „Hiszem, hogy nekünk vannak a világon a legszenvedélyesebb, legenergikusabb rajongóink. Megtiszteltetés számukra játszani, de a legtöbben mégis arról kérdeztek minket, lesz-e valaha új zene. És most arra vágyom, hogy az új SikTh-muzsika éppen olyan erős legyen, mint a régi zenéink. Alig várom, hogy elkezdjük a munkát!”

Az egyelőre cím nélküli új EP a banda első friss dalokat rejtő hangzóanyaga lesz a 2006-os Death Of A Dead Day album óta, felvételi munkálatai nyáron kezdődnek, és novemberben kerülhet a boltokba a jelenlegi tervek szerint. A zenekar nem írt alá egyik kiadóhoz sem, egy PledgeMusic-kampány keretében finanszírozzák a minialbum elkészítését. A SikTh eredeti felállásában dolgozik, vagyis Goodman és Weller mellett Justin Hill énekes, Dan Foord dobos, Graham Pinney gitáros és James Leach basszer is részt vesz a mostani aktivitásokban.

 

Hozzászólások 

 
+3 #1 Martin 2015-04-28 19:01
Ők nem "MatekMetalnak" nevezték magukat annó?
Az énekesük mondta egy interjúban amikor Adrian Smith-szel csinált lemezt. (Mellesleg az egy nagyon jó lemez volt!)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Royal Hunt - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.