Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Ugyanakkora seggfej voltam én is, mint Ritchie, csak ő egy kicsit tovább viselkedett így”

0416gillanA Deep Purple jelenleg éppen egy új albumon dolgozik, ám ez természetesen nem zavarja meg a média munkatársait abban, hogy még mindig Ritchie Blackmore esetleges visszatéréséről kérdezgessék a zenekar tagjait. Ian Gillan énekes persze rutinosan kezeli ezeket a helyzeteket – és közben néha mond kifejezetten érdekes dolgokat is, amik korábban ebben a formában még nem hangzottak el…

A Deep Purple a tavalyi év után idén sem került be a Rock And Roll Hall Of Fame-be, ami valami miatt még mindig téma az amerikai zenei sajtóban. Ian Gillan tehát nem úszta meg, hogy a Rolling Stone-nak ismét erről kelljen beszélnie, viszont sokkal érdekesebb, amit az énekes akkor válaszolt, amikor arról kérdezték: egy hasonló gálán fellépne-e Ritchie Blackmore-ral, a banda legendás eredeti gitárosával, aki 1993-ban lépett ki a Purple-ből (és egyébként – természetesen – mereven elzárkózott a gondolattól). „Az élő, eleven Deep Purple mi vagyunk”, szögezte le Ian. „Ez a legrégebb óta együtt dolgozó felállás ebben a zenekarban, így aztán eleve eszetlenség lenne azon gondolkodni, hogy behozzuk a képbe Ritchie-t. Nincs vele semmiféle vitám, és ugyanígy a többieknek sincs. Mostanában tartom vele a kapcsolatot, és minden rendben van, semmiféle keserűség vagy személyes probléma nincs köztünk. Egyszerűen túl öregek vagyunk már az ilyesmihez, és ami történt, az a múlt. De hogy vele játsszunk? Nem, ilyesmi fel sem merül. Hát mennyire sértő lenne már ez Steve Morse-ra nézve, hogy csak ezt az egy szempontot emeljem ki? Két teljesen más történetről beszélünk.”

Ian hozzátette: amit mond, az nem Blackmore ellen irányul. „Ha esetleg Ritchie olvasná ezt: nem azért mondom, amit mondok, hogy felbosszantsam. Persze ő is pontosan tudja, hogy beszélnünk kell ezekről a dolgokról, ha megkérdeznek. Szóval mindenféle rosszindulat nélkül mondom ezt az egészet, és legyünk őszinték: ugyanakkora seggfej voltam én is, mint ő, csak ő egy kicsit tovább viselkedett seggfejként. Ha Ritchie a zenekarral marad, az egésznek vége lett volna. Senki se higgye azt, hogy létezne még a Deep Purple, ha nem megy el. A távozásának a napjától kezdve építettük újjá a zenekart. Egy évig Joe Satriani játszott velünk, átsegítette a csapatot a krízisen, aztán jött Steve, és ismét felépítettük a Deep Purple-t. Pár éven belül pedig ismét arénákban játszottunk, és azóta minden fantasztikus. Szóval játszanánk-e egy Rock And Roll Hall Of Fame-es koncertet Ritchie-vel? Úgy gondolom, egy ilyen fellépés hihetetlenül degradáló lenne az élő, eleven Deep Purple-re nézve. Mindig is létezett valamilyen formában a zenekar, és ez a karrierünk során akármikor lehetett jó is meg rossz is. Mivel azonban most különösen egészségesek vagyunk, egyszerűen nem lenne helyes egy hasonló lépés.”

Csak ismételni tudjuk magunkat: Ian Gillan is the MAN!

 

Hozzászólások 

 
+10 #1 Wildhearted 2014-08-22 08:42
Arc, normális gondolkodással!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Fates Warning - Budapest, A38, 2013. október 16.

 

Orphaned Land - Budapest, Club 202, 2013. október 4.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.