Shock!

április 26.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Turnét terveznek a klasszikus DIO felállás hangszeresei

Ismét egyesíti erőit Vivian Campbell gitáros, Jimmy Bain basszer, Vinny Appice dobos és Claude Schnell billentyűs, vagyis a DIO zenekar legklasszikusabb felállásának teljes hangszeres szekciója. Mindez azért érdekes, mert Campbell a bandából való távozását követően nem nagyon erőltette múltja e fejezetének bolygatását...

„Találkoztam április 30-án este az eredeti DIO tagokkal, Vinny Appice-szel, Jimmy Bainnel és Claude Schnell-lel", írta a bő két évtizede a Def Leppardban gitározó Vivian a Facebookon. „Most, hogy ismét képben vagyok azt illetően, hogyan kell játszani azokat a szólókat, további jammeléseket tervezünk, és néhány koncertet is csinálnánk. Találtunk egy nagyszerű énekest is, aki tényleg igazságot tud szolgáltatni Ronnie témáinak."

Campbell, Appice, Bain és Schnell már jammeltek egyet idén februárban: Vivian még azt az eredeti fekete Gibson Les Paulját is leporolta a próbához, amellyel annak idején a rögzítette a klasszikus Holy Diver, The Last In Line és Sacred Heart albumok oroszlánrészét. Az akkori próbákon Andy Freeman énekelt a muzsikusokkal, akit többek között a Hurricane, a Lynch Mob és a Bulletboys soraiból lehet ismerni.

A szóban forgó négy hangszeres a '80-as évek első felében állt össze Dióval. A csapathoz Schnell csatlakozott a legkésőbb, de ez is csak annyit jelent, hogy az 1983-as Holy Diver lemezen még nem játszott, csak az ahhoz kapcsolt turnén. Az 1984-es The Last In Line és az 1985-ös Sacred Heart azonban már ebben a felállásban készültek el, de ezek után Vivian távozott a fedélzetről. A többiek egészen az évtized végéig kitartottak az énekes mellett, és kisebb-nagyobb megszakításokkal később is folyamatosan kapcsolatban voltak a két éve elhunyt Ronnie James Dióval. Campbell ugyanakkor saját állítása szerint 1985-ös távozását követően nem is beszélt az énekessel, és Ozzy Osbourne mellett a rockszíntér egyetlen figurája volt, aki valaha is rosszakat nyilatkozott Dióról a sajtóban.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2013. július 9.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Rise Against - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.

 

Whitesnake Tribute Band - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. május 4.