Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Túl régen csináljuk már ezt, és egyikünk sem tudja elképzelni, hogy vége lesz”

Noha az Aerosmith búcsúturnéként beszél az idei koncertekről, és állítólag Európába sem nagyon jönnek már a nyári koncertek után, Joe Perry gitáros egy friss interjúban elárulta: maga sem hiszi, hogy tényleg közeleg a nyugdíj.

0622asmith

Elég rettenetes módon Aero-Vederci Baby! néven fut az Aerosmith véhető búcsúturnéja, amelynek május 17-én startol az európai fordulója Tel-Avivban. Magyarország közelébe sajnos nem jönnek Steven Tylerék, és mivel a csapat elég kímélős tempóban nyomja, a naptár biztosan nem lesz sűrűbb, így hozzánk legközelebb május 26-án Münchenben vagy június 2-án Krakkóban lehet elcsípni őket. Az Aerosmith utoljára 2014-ben játszott Európában, és a doningtoni Download fesztiválon esedékes headlineri fellépésüket például egyértelműen úgy harangozták be a szervezők, mint a zenekar történetének utolsó nagy-britanniai koncertjét.

Noha a csapat elismeri, hogy azért annyira nem eszik forrón a kását, és az utolsó turnékörök akár éveken át is tarthatnak, Joe Perry most kétségeit fejezte ki a The Arizona Republicnak azt illetően is, hogy egyáltalán valóban búcsúturné-e ez a kör. „Amikor tavaly átbeszéltük a következő nekifutást, nyilván felmerült, hogy már közelebb vagyunk a befejezéshez, mint a kezdéshez”, fogalmazott a gitáros. „Szóval megegyeztünk, hogy oké, akkor hívjuk búcsúturnénak. Ahogy ott ültünk az asztalnál, jó ötletnek is tűnt a dolog, de amikor elkezdtünk interjúkat adni, és szavakba is kellett önteni ezt az egészet, nos – ha ilyenkor búcsúturnét emlegetsz, abban már benne van, hogy kell lennie egy utolsó koncertnek is, legalábbis elméletben. Mi pedig egyelőre még nem tudtuk ráhangolni magunkat arra, hogy erre vagy arra a bulira azt mondjuk: oké, akkor ez most itt az utolsó. Túl régen csináljuk már ezt, és egyikünk sem tudja elképzelni, hogy vége lesz. Mármint érted, kicsit minden koncert olyan, mintha az utolsó lenne, hiszen nem tudhatod, mi történik másnap, de megpróbáltunk kitalálni valamit erre nézve, és nem ment. Egy interjúban az ember nyilván rizsázhat mindenfélét, de ez más: egyikünk sem volt képes őszintén azt mondani, hogy igen, ez és ez lesz a búcsúturnénk legutolsó koncertje.”

Perry később még tovább ment, és egyértelműen leszögezte: a turné hivatalosan sem tekinthető utolsó nekifutásnak. „Nekifutunk, és játszunk, ameddig bírunk. Megpróbálunk eljutni mindenhová, ahol már jártunk, és oda is, ahol még nem. Mindig vannak új helyek, új országok. Nagyon szeretnék például Kínában és a Távol-Keleten koncertezni. Tényleg sok hely akad, ahol még nem nagyon játszottunk. Szóval hogy ez-e az utolsó turné? Nos, nem tudom, de nem hinném. Én nem állok készen arra, hogy befejezzem ezt az egészet. Próbáld meg elképzelni az utolsó étkezésedet! Még rengetegszer fogsz kajálni életedben, kábé 258 milliószor leülsz még az asztalhoz, és nem gondolsz bele, hogy ezek véges számú alkalmak, mint mindenben. Na, kábé ugyanígy nem tudom elképzelni az utolsó Aerosmith-koncertet sem. Túlságosan is bennünk van a nyomjuk-amíg-ki-nem-dőlünk hozzáállás… De ahogy mondtam, mindannyian tudjuk, hogy közeleg a vége, szóval ki tudja, ténylegesen meddig mehet ez még tovább.”

 

Hozzászólások 

 
+5 #1 bogar 2017-03-28 08:45
Mivel az elmúlt 10 évben zömmel búcsúturnékon voltam, ezért plusz-mínusz egy nem is számít. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anneke Van Giersbergen - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Watch My Dying - Budapest, Kultiplex, 2007. július 11.