Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Továbbra is bizonytalan, mikor tér vissza a színpadra a Whitesnake

Még mindig nem tudni, mikor folytatódhat a Whitesnake balszerencse által sújtott, majd félbe is hagyott búcsúturnéja. David Coverdale masszív betegsége már elmúlt, de idén még gyakorlatilag biztos nem áll újra színpadra.

0702ws

Igen problémásnak bizonyult a Whitesnake búcsúturnéjának tavaly májusban elstartolt európai köre. Először Reb Beach gitáros kényszerült kihagyni néhány koncertet közelebbről meg nem határozott egészségügyi problémák miatt, majd Tommy Aldridge-nek akadtak gondjai: a dobos annyira rosszul volt, hogy hosszú karrierje első fellépéseit kellett kihagynia miatta. Ezután pedig a főnök, David Coverdale esett ágynak egy igen masszív légúti fertőzéssel, így lemondták a hátralévő dátumokat, köztük a július 4-re tervezett budapesti fellépéssel. Az énekes mostanra nagyjából rendben van, de kemény időszak áll mögötte. „Tavaly sajnos hihetetlenül megviselt egész életem kétségtelenül legpocsékabb arcüreggyulladása – mondta Coverdale az Ultimate Classic Rocknak. – Márpedig elhiheted, hogy énekesként kibaszott családtagként tekintek az efféle megbetegedésekre, de ez volt az egyik legrosszabb, amin valaha átestem. Hét hónapon át szedtem folyamatosan az egyre erősebb antibiotikumokat és a rémes prednizolon szteroidokat.”

A gyógyulás ugyanakkor nem jelenti azt, hogy David rögtön indulna is a színpadra. „Tényleg nem tudom, mikor folytatjuk a turnét. Idén már 72 leszek, de egy sokkal fiatalabb ember lendülete hajt, különösen ezzel az új kreatív stábbal a hátam mögött, akikkel egyszerre dolgozunk a felújított régi projekteken meg az újdonságokon. Mindenki roppant lelkes. De ha az ember bejelenti a búcsúturnéját, csakis a legjobb koncertekkel elégedhet meg, amik számára és a közönség számára is feledhetetlenek.”

Idén tehát már gyakorlatilag biztosan nem várható a turné pótlása.

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Depeche Mode - Budapest, Puskás Ferenc Stadion, 2013. május 21.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

After All - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.