Shock!

április 27.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Történetének utolsó koncertjeire készül idén a Porcupine Tree

Tavaly nyáron új lemezzel tért vissza a Porcupine Tree, azonban senki se rendezkedjen be tartósan Steven Wilsonék jelenlétére: a zenekar idei koncertjei jó eséllyel örökre az utolsó lesznek.

1102pt

Júniusban, több mint egy évtized után tért vissza a színre a Closure / Continuation albummal a Porcupine Tree. Steven Wilson, Richard Barbieri és Gavin Harrison utoljára 2010-ben hallattak magukról zenekarként, amikor is az akkor aktuális, 2009-es The Incident lemez turnézárásaként egy nagyszabású, a londoni Royal Albert Hallban adott koncert keretében határozatlan időre elköszöntek a közönségtől. Sokáig úgy tűnt, nem lesz többé folytatás, különösen Wilson igen sikeresen kibontakozott szólókarrierjének tükrében, de végül mégis összejött.

Sajnos a visszatérés a jelek szerint nem lesz tartós: Wilson újévi üzenete szerint a zenekart jó eséllyel utoljára lehet megnézni élőben idén. „2023-ban érkezik az új lemezem tíz dallal, 65 perces, nehezen körülírható zenei utazással, de elégedetten jelenthetem ki: megint valami más, arról nem is beszélve, hogy totálisan nagyratörő, de jó értelemben – tette közzé a főnök a közösségi médiában. – A kiadó a Virgin Music UK lesz, további információk hamarosan. Eközben nyáron, valószínűleg utoljára a Porcupine Tree is koncertezik majd, méghozzá néhány fesztiválon. Ezeken túl is sok érdekes dolog történik, legalábbis velem.”

A zenekar naptárában egyelőre hét európai fesztiválfellépés szerepel, Magyarországhoz legközelebb július 29-én, a nagyszebeni ArtMania Fesztiválon játszanak majd.

 

Hozzászólások 

 
#2 Verebélyi Gábor 2023-01-10 14:23
Sziasztok!
Sajnos úgy néz ki, Wilson teljesen beleborult saját művészetébe...
Idézet
 
 
#1 Ferenc Keserű 2023-01-07 09:18
Nemár!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Poisonblack - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 6.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.