Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Tool: „Nagyon nehéz összejönni és megcsinálni a dolgokat”

0315adamAdam Jones, a Tool gitárosa szerint egyáltalán nem jó, hogy a zenekar idén már hét éve nem jelentetett meg új albumot, de a négyesben érvényesülő személyi viszonyok következtében cseppet sem könnyű egy légtérbe terelni és alkotásra bírni a tagokat. A munka azonban most már gördülékenyen halad.

„Szerencsétlen, hogy jó ideje semmit sem jelentettünk meg, de megváltoztunk zenekarként", mondta Adam Jones a Revolver magazinnak abban az interjúban, aminek apropója eredetileg a zenekar debütáló EP-je, az Opiate március 26-án megjelenő speciális díszkiadása volt, de aztán elkanyarodott a beszélgetés az új Tool album késése irányába. „Olyan ez, mint egy házasság: öregebb leszel, az emberek megváltoznak, és ehhez alkalmazkodni kell, vagy pedig továbblépni. Mi csak még különbözőbbek lettünk és még jobban eltávolodtunk az évek során, szóval nagyon nehéz összejönni és megcsinálni a dolgokat. Ez ugyanakkor nem egy rossz dolog. Mind kényelmesen élünk, szóval akkor jövünk össze, amikor akarunk, ami ugyanakkor mindent lassúvá tesz, és ez a szerencsétlen. Már mind szerettük volna, ha rég elkészülünk az új lemezzel, de ha egyszer tényleg végzünk, garantáltan jó lesz az album. De két negatív esemény is lassított minket, olyan dolgok, amikbe most nem fogok belemenni, de érzelmileg és mentálisan egyaránt visszavetettek. De már túlléptünk rajtuk, mindenki felgyógyult, és ezek az élmények csak még jobban hozzájárultak ahhoz, hogy fókuszáltak és kreatívak legyünk."

Nem tudni, hogy Jones az egyik meg nem nevezett tag januári robogós balesetére célzott-e vagy sem, de talán nem is lényeges, ha a zenekar tényleg dolgozik az új albumon – Maynard James Keenan énekes eszerint tényleg csak a sajtót heccelte, amikor többször is lenyilatkozta, hogy a Tool még egy hangot sem írt a 2006-os 10.000 Days folytatásához...

Az 1992-es Opiate díszkiadása március 26-án kerül a boltokba öt különböző borítóval, teljesen új dizájnnal és egyéb bónuszanyagokkal.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Mátyás Attila Band - Budapest, A38, 2011. július 2.

 

Die Krupps - Budapest, Dürer Kert, 2011. május 1.

 

Heathen - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.