Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Teljes idei európai fesztiválkörútját lemondta a Down

Mint az várható volt, végül egyetlen európai fesztiválon sem játszik idén a Down Phil Anselmo elhíresült whitepowerezős balhéja után. Az énekes emellett térdproblémákkal is küzd.

0310down

Ugyan a legtöbb fesztivál még nem tett közzé hivatalos bejelentést, a francia Hellfest a Facebookon publikálta Phil Anselmónak a főszervezőhöz küldött üzenetét, amelyben a Down frontembere kijelenti: a zenekar idén nem jön át Európába a fesztiválszezonra. „Az általam elkövetett szörnyű hiba igencsak sokat rontott a hírnevemen, és rettenetesen szégyellem is magam, mert mindenkit nagyon szeretek ezen az egész csatározások sújtotta bolygón", írja Phil. „Szóval, tesó, kurvára megtört szívvel, de azt kell közölnöm: nem hiszem, hogy idén ott kellene lennem bármelyik európai fesztiválon is. Kérem, hogy adj most időt nekem, hogy kitisztítsam a fejemet, és ha elfogadjátok, jövőre visszatérek hozzátok."

Az énekesnek emellett térdsérülése is van, aminek rendbe kell jönnie, bár azt azért nem hisszük, hogy csak emiatt lemondta volna a koncerteket, ha nincs a nagy balhé... Ami a Hellfestet illeti, Phil a levélben egyébként köszönetet is mondott a fesztiválnak, amiért a clissoni helyi önkormányzat nyomására sem voltak hajlandó eltávolítani a botrány után a Downt a fellépők sorából, pedig még állami támogatásokat is vontak meg tőlük emiatt. Igaz, a szervezők szerint mindez inkább csak ürügyet jelentett arra, hogy ne fizessenek nekik, és egyébként sem volt szó komoly összegről a fesztivál teljes büdzséjéhez képest.

A zenekart amúgy hivatalosan egyedül a holland FortaRock nem fogadta volna a karlendítés miatt az európai rendezvények közül (bár egy bulit otthon, New Orleansben is le kellett mondaniuk), a Down számos jelentős esemény fellépőinek listáján továbbra is ott szerepelt, így például a doningtoni Downloadon is. Mostanra a banda honlapján sem állnak már ott az európai dátumok, a legközelebbi fellépés egy augusztusi buli Las Vegasban.

A cikkhez – a Shock! általános gyakorlatával ellentétben – az oldalon nem lehet hozzászólni. A gyűlöletkeltő kommenteket és a trollokat a Facebook-oldalunkról is moderálni fogjuk, illetve kitiltjuk.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Nevermore - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Apocalyptica - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Wisdom - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.

 

Wackor - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.