Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Anselmo azt javasolta társainak, vigyék tovább nélküle a Downt

Ismét bocsánatot kért white power-üvöltéséért és náci karlendítéséért Phil Anselmo, miután a Dimebash gálán történtek levét már zenekara, a Down is issza. Az énekes felajánlotta társainak, hogy menjenek tovább nélküle.

Noha Phil Anselmo már bocsánatot kért a Dimebash 2016 gálán megejtett, szerinte is teljesen indokolatlan és érthetetlen white power-ordításért, illetve karlendítésért, a jelek arra utalnak, hogy az ügynek még nincs vége: a holland FortaRock fesztivál például simán lehúzta idei fellépőinek listájáról a Downt, mondván, a történtek után az énekesnek nincs helye a rendezvényen. A frontember ezután újabb nyilatkozatban követte meg mindazokat, akiket megsértett megnyilvánulásával. „Mindenkinek ezen a világon elidegeníthetetlen joga van ahhoz, hogy méltóságban, megbecsülésben, gyűlölet vagy elnyomás nélkül éljen. És ezt megtört, de bűnös szívem legmélyéből így gondolom. Teljes mértékben vállalom a felelősséget az elkövetett hibáimért, és csak szavamat adhatom mindenkinek: nem fordul elő többé hasonló. A tetteim mutatják majd, hogy nem csak a szám jár”, írja Anselmo. „A viselkedésem következményeit már a zenésztársaim is megtapasztalják, így most mindenki előtt megkövetem őket is. Soha nem akartam volna őket ilyen kellemetlen helyzetbe hozni, és amikor beszéltünk, azt javasoltam nekik, hogy folytassák nélkülem.”

Az énekes ismét leszögezi: nagyon sajnálja, ami történt, és nagy gyengeségének tartja, hogy néha túl sok alkoholt fogyaszt, és ilyenkor gyakran meggondolatlan, felelőtlen, gyűlölködő kijelentéseket tesz. „Én magam is visszataszítónak tartom ezeket a tetteimet, és mivel fájdalmat okoztam másoknak, teljesen igazságos, hogy most magamtól is rosszul vagyok. Pontosan tudom: olyan társadalomban élünk, amely nem bocsát meg könnyen, mégis remélem, hogy így történik majd.” Anselmo ezek után ismét bocsánatot kér mindazért, ami történt.

Mivel a Down Phil Anselmo nélkül gyakorlatilag értelmét vesztené, és eleve gyerekkori barátok társaságáról van szó, természetesen meglepődnénk, ha a banda nélküle menne tovább…

Mivel nem kívánunk hasonlóan parttalan, vitának csak nagy jóindulattal nevezhető anyázásnak teret adni, mint amilyeneket az amerikai oldalakon lehet olvasni az ügy kapcsán, a cikkhez – a Shock! általános gyakorlatával ellentétben – az oldalon nem lehet hozzászólni. A gyűlöletkeltő kommenteket és a trollokat a Facebook-oldalunkról is moderálni fogjuk, illetve kitiltjuk.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

The Winery Dogs - Budapest, Barba Negra Music Club, 2016. február 17.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

Motörhead - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Orphaned Land - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.