Shock!

április 19.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Pontosan tudom: Philnek nincs gyűlölet a szívében”

0205pepperUgyan Phil Anselmo már kétszer is bocsánatot kért a Dimebash gálán megejtett karlendítésért és whitepowerezésért, a jelek szerint a Down tényleg komolyan rosszul járhat az énekes miatt, ugyanis a FortaRock fesztivál után újabb koncertről húzták ki őket. Noha Phil azt ajánlotta társainak, hogy menjenek tovább nélküle, Pepper Keenan már megbocsátott neki.

A hollandiai FortaRock fesztivál után otthon, New Orleansben is nemkívánatos vendég lett Phil Anselmo: a Civic Theatre nevű koncerthelyszín, ahol az énekes február 8-án játszott volna a Downnal, törölte a fellépést, mondván, Philnek a Dimebash gálán történtek után nincs helye a színpadjukon.

Anselmo a napokban már felajánlotta társainak, hogy vigyék tovább nélküle a zenekart, ami természetesen elég nonszensz felvetés, lévén jelentős mértékben az ő bandájáról van szó, amelyet gyermekkori barátokkal hoztak össze még a '90-es évek elején. Pepper Keenan gitáros most nyilatkozatban tette közzé: ő a maga részéről elfogadta Phil bocsánatkérését. „Philip Dimebashen produkált viselkedése elszomorított és összezavart", írja a gitáros. „Nem kívánok szemet hunyni afelett, ami történt. Szörnyen ízléstelen és elfogadhatatlan volt mindezt annyival elintézni, hogy viccről van szó, és ez a filozófia totálisan ellentétes mindazzal, amit vallok. A szeretettel, lélekkel teli életben hiszek, a zenémet pedig mindenféle életutat, zenei stílust megjárt emberek munkássága inspirálja. Büszke New Orleans-iként vallom: az élet arról szól, hogy a zenén keresztül is a változatosságot ünnepeljük. A zene lényege éppen az, hogy összehozza az embereket, nem pedig az, hogy szétszakítsa őket."

Pepper szavai szerint Anselmo nem vérgőzös rasszista, ugyanakkor nagy hibát követett el. „Nem kívánok Phil helyett beszélni, de mióta az eszemet tudom, ismerem őt, és pontosan tudom: nincs gyűlölet a szívében. Ugyanakkor most azt remélem, arra fordítja majd az energiáit, hogy szembenézzen önmagával, visszatérjen a helyes útra, meggyógyítsa magát, illetve azokat is, akiket megérintett a zenéjén keresztül. A Downban rengeteg csodálatos, erőteljes dalt írtam vele a múltban, amelyek mindenféle ember életére pozitív hatást gyakoroltak, és segítettek nekik abban, hogy maguk mögött hagyják a legsötétebb időket. Az ilyesmit nem szabad magától értetődőnek venni, és mindig szem előtt kell tartani, hogy ezáltal sikerüljön mindig két lábbal a földön maradnod, kellő alázattal, hálával. Azzal, hogy az ember zenész és előadó, számomra az az örömteli felelősség is együtt jár, hogy segítünk jobb hellyé tenni ezt a világot. Elfogadom Phil bocsánatkérését, és hiszek benne, hogy képes így cselekedni. Én mindenesetre ott leszek, ha szükség van rám."

A cikkhez – a Shock! általános gyakorlatával ellentétben – az oldalon nem lehet hozzászólni. A gyűlöletkeltő kommenteket és a trollokat a Facebook-oldalunkról is moderálni fogjuk, illetve kitiltjuk.

 
Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Riverside - Budapest, A38, 2013. május 23.

 

K3 - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 19.

 

Magma Rise - Budapest, Club 202, 2011. május 11.

 

Accept - Budapest, Club 202, 2011. február 2.

 

Wendigo - Budapest, Petőfi Csarnok, 2008. október 31.

 

Wackor - Budapest, A38, 2004. szeptember 29.