Shock!

május 03.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Távozott az újjáalakult Saigon Kickből Phil Varone

Nem tartott túl sokáig a Saigon Kick eredeti felállásának reneszánsza: a már az első újjáalakuló buli előtt dobbantott Tom DeFile basszer után most Phil Varone, a csapat balhés dobosa hagyta ott társait. Állítólag nincs szó haragról vagy hasonlókról, és természetesen nem is áll le a zenekar.

1102saigonkick

A Saigon Kick régen is híres volt a belső személyi feszültségekről, ám a pár évvel ezelőtti újjáalakulás után úgy fest, a banda jelenleg nem a híres Matt Kramer / Jason Bieler tengely mentén megosztott, hiszen ezúttal a ritmusszekció másik eredeti tagja, a Skid Row-t és a pornóipart is megjárt Phil Varone döntött a távozás mellett. Mindkét fél leszögezi: nemhogy rossz szájízről vagy haragról, de még csak zenei nézetkülönbségekről sincs igazán szó, egyszerűen csak így alakultak a dolgok. A Saigon Kick Jonathan Mover (Joe Satriani, Alice Cooper, Aretha Franklin, Mick Jagger, Peter Frampton) beugrásával játssza le az előtte álló amerikai bulikat, de hogy utána kivel folytatják, azt még nem tudni.

Varone távozásához hasonlóan annak idején DeFile hirtelen lelépése sem okozott különösebb gyakorlati problémát, mert az eredeti felállásban nem szerepelt, ám a visszatéréshez másodgitárosként mégis bevett Chris McLernon átnyergelt a négyhúrosra. Bieler tavaly már nem zárta ki, hogy a banda előbb-utóbb egy új lemezt is készítsen. „Biztos vagyok benne, hogy egy ponton eljutunk majd odáig is, hogy új zenéket írjunk, de szeretnénk bejárni azt az utat, amit a régi időkben nem igazán megfelelő módon térképeztünk fel”, mondta a gitáros egy interjúban. „Biztosak szeretnénk lenni benne, hogy nem tévedünk el. És ugyan neveket nem fogok mondani, de nem akarunk olyanok lenni sem, mint ezek a régi, nagyon szomorú és szörnyű zenekarok, akik minden helyi ökörsütésen felbukkannak, és kizárólag a régi dicsőségükből élnek. Nyilván nem gondolom azt sem, hogy majd mi leszünk a menő, újjászületett csoda, de hűek szeretnénk maradni zeneileg önmagunkhoz, és megvédeni mindazt, amit azelőtt nem védtünk meg.”

 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Alter Bridge - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Jeff Loomis - Budapest, Dürer Kert, 2012. november 11.

 

Roger Waters - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. június 22.

 

Mercenary - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Wisdom - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 14.