Shock!

április 20.
szombat
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Távozik az Opeth soraiból Per Wiberg

Elváltak egymástól az Opeth és Per Wiberg billentyűs útjai. Haragról nincs szó, a döntés közös volt, a hosszú évek óta a Spiritual Beggarsben is érdekelt Wiberg egyszerűen csak nem tudta már összeegyeztetni egyéb elfoglaltságait a svéd progresszívek dolgaival. Mikael Åkerfeldték egyelőre nem nevezték meg Per utódját, de már próbálnak vele.

„Az utóbbi években szinte forgóajtó-szerűen váltogatták egymást a muzsikusok a zenekarban", írta a váltás kapcsán kiadott közleményében a zenekarvezető Åkerfeldt. „Most Perre került a sor. Martin Mendez, Martin Axenrot, Fredrik Åkesson és jómagam arra jutottunk, hogy az új album felvételeit követően találnunk kell valakit Per helyére. Ez a döntés őt sem lepte meg, magában már ő is gondolkodott az elváláson, tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy közös elhatározásról van szó. Egyik oldalon sincs rossz szájíz vagy harag, simán csak befejeződött a kapcsolatunk. A legjobbakat kívánjuk Pernek, aki az új albumon is fantasztikus munkát végzett."

Wiberg utódjával már próbál a banda, de nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Az Opeth január 31-én kezdte meg következő anyagának felvételeit a stockholmi Atlantis stúdióban, az anyag valamikor ősszel jön majd ki a Roadrunnernél. Mikael a maga jellegzetes szarkasztikus stílusában eddig csak annyit mondott a készülő anyagról, hogy az jó, de korábbi interjúkban azért már elejtett célzásokat azt illetően, hogy sötét, szomorú hangulatú album várható a 2008-as Watershed utódjától. A stúdióban Jens Bogren producer és a keverésért felelős Steven Wilson (Porcupine Tree) dolgozik a bandával.

 

Hozzászólások 

 
#1 Fegyi 2011-04-08 10:59
Nagy kár... Wiberg nagyon ízlésesen és alázattal játszott, remélem az új tag is hasonlóan fog hozzáállni az Opeth zenéjéhez.

*****

Akit érdekel, nézze meg Opeth tribute zenekarunk oldalát:
www.myspace.com/opethtribute
http://www.facebook.com/pages/City-of-Moon-a-tribute-to-Opeth/168703576473428
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Red Dragon Cartel - Budapest, A38, 2014. május 5.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Suicidal Tendencies - Budapest, Zöld Pardon, 2012. július 11.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2011. augusztus 10.

 

Sodom - Budapest, Diesel Klub, 2011. február 13.