Shock!

március 19.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

„Talán ez a legnagyobb szabású videóklipünk”

Új videóval jelentkezett a Nova Prospect. A klipesített Horgonyok dal a tavaly októberben megjelent Törékeny egyensúly lemezen szerepel.

0127nova

Horgonyok címmel megtekinthető a Nova Prospect új videója. A klipet Pintér Judith rendezte és vágta, Besnyő Gabriella énekes forgatókönyve alapján. „A dal születésekor biztosak voltunk benne, hogy a negyedik nagylemez egyik legerősebbike, és tudtuk azt is, hogy mindenképp klipet akarunk forgatni majd hozzá – mondja Kiss József gitáros. – A kritikák és a közönség visszajelzései is megerősítették ezt, így annak ellenére, hogy kvázi utolsó single-ként hozzuk ki erről az anyagról, ezzel együtt kerek a Törékeny egyensúly promotálása, és emellett talán ez a legnagyobb szabású videóklipünk, melyhez egy viszonylag összetett képi világot álmodtunk meg." „Amikor a Horgonyok verset írtam, arra gondoltam, hogy dacára annak, mennyi akadály leküzdése, nehézség túlélése árán lehet elérni egy vágyott létállapotot, sose felejtsem el, hogy némi akarattal és türelemmel végül sikerülhet – így Schautek Bálint sampleres/szövegíró. – Csak két dolog kell hozzá: egyrészt, hogy ne rágódjak túl sokat a múlton, valamint jól gondoljam meg, mielőtt kimondanám az önszabotáló varázsigét: nem fog sikerülni."

A zenekaros felvételek Kiskörén készültek, egy igazán autentikus hajós környezetben, a forgatás további jeleneteihez pedig a zenekar a rajongóit hívta segítségül, így mintegy negyven statiszta közreműködésével valósult meg a Nova szeánsz egy kecskeméti helyszínen. „Elég vizuális típusú emberke vagyok, így legtöbbször zenehallgatás közben is megjelennek előttem bizonyos képek és jelenetek, amiket az adott dal hangulata hoz felszínre bennem – mondja Gabi. – Viszont, amikor a Horgonyok című számunkra készültünk klipet forgatni, annyira elfoglalt voltam éppen, hogy kezdetben jóformán egy pillanatig sem tudtam foglalkozni vele. Még akkor sem gondoltam, hogy lesz rá bármilyen ötletem, amikor Jocó elmondta, hogy ő egy reverendás és egy bántalmazott nő szerepében képzel el engem a videóban. Nem feltétlen ragaszkodtunk ahhoz, hogy sztoris videó legyen a vége, de én még imidzs-jeleneteket sem tudtam elképzelni az egésszel kapcsolatban. Tényleg elképesztően sok feladat tornyosult előttem abban az időszakban. De böcsületből aznap este ismétlődő módba állítottam a dalt, és számomra is hihetetlen volt, de körülbelül a harmadik meghallgatás alkalmával beindult az agyam. Még aznap este felvázoltam Jocónak a látomásaimat, mire megkért, hogy írjam le pontosan, mikor és mit szeretnék látni a videóban, mert neki nagyon tetszik a történet. Ebből született meg az a forgatókönyv, amiből aztán végül dolgoztunk. Nagyon klassz volt megvalósítani mindazt, amit kitaláltam, de legfőképp a Nova-szurkolókkal eltöltött közös nap. Mérhetetlenül hálásak vagyunk nekik, hogy bevállalták és eljöttek. Innen is puszi nekik."

A csapat az év első felében már új zenei anyagokon dolgozik, és hamarosan bejelentik a tavaszi koncertdátumokat. Ezek között ott lesz lesz egy április elején induló turné is, egy igen izgalmasnak ígérkező zenekari párosítással és egy további vendégzenekarral.

Címkék:

 

Hozzászólások 

 
#2 Barcs Bence 2023-01-27 08:43
Imádott csapat, imádott dal - imádott klip :)
Idézet
 
 
#1 bogar 2023-01-27 06:47
Ez tök jó kis dal és videó! Lehetnének egy kicsit ismertebbek! Megérdemelnék.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Peter Gabriel - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. május 6.

 

Eric Martin - Budapest, PeCsa Music Café, 2013. március 9.

 

Slayer - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Megadeth - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2011. április 8.

 

Destruction - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 11.

 

Dark Tranquillity - Budapest, Dürer Kert, 2010. október 14.