Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szívroham okozhatta Gary Moore tragikus halálát

Valószínűleg szívroham okozhatta Gary Moore halálát, de hivatalos és végleges állásfoglalás még továbbra sincs arról, pontosan miért is hunyt el február 6-án tragikus hirtelenséggel a legendás ír gitáros. A brit The Sun bulvárlap hétfői értesülései, melyek szerint Moore saját hányásába fulladt volna bele, valószínűleg tévesek.

A Mirror.co.uk szerint szívroham okozta az 58 éves Gary Moore halálát. A gitáros vasárnap hunyt el a spanyolországi Esteponában, az ötcsillagos Kempinski szállodában, saját hotelszobájában. A spanyol hatóságok szerint a zenész halála természetes okokra vezethető vissza, a tragédia kapcsán fel sem merült az idegenkezűség gyanúja vagy bármilyen külső körülmény. Moore halálának pontos okáról továbbra sem adtak ki hivatalos állásfoglalást, a vizsgálatok még mindig zajlanak. Hétfőn a The Sun állítólagos szemtanúkra hivatkozva azt írta, hogy a gitáros a történtek előtt egy üveg pezsgőt és több brandyt is elfogyasztott, majd saját hányásába fulladt bele álmában, ezek az információk – vagy nevezzük őket inkább szenzációhajhász, ízléstelen híreszteléseknek… – azonban valószínűleg tévesek.

Gary Moore az ír Skid Row nevű zenekarban kezdte pályafutását még tizenévesen. Első szólólemezét 1973-ban adta ki, mely a legendás Phil Lynott bábáskodásával készült, majd a Thin Lizzyben is több ízben gitározott, a legsikeresebb vele készült lemez az 1979-es Black Rose volt. Moore a hatalmas elismeréseket hozó rocklemezek (Corridors Of Power, Run For Cover, Wild Frontier és társaik) után az 1990-es Still Got The Blues albumon a blues felé fordult, utolsó albumát, a Bad For You Baby-t 2008-ban adta ki. Szólópályafutását a Thin Lizzy-éra után mindössze egyszer szakította meg a rövid életű BBM projekt kedvéért, amelyben két Cream zenésszel (Jack Bruce, Ginger Baker) dolgozott együtt. A trió első és utolsó lemeze 1994-ben jelent meg Around The Next Dream címmel.

Magyarországon is több alkalommal koncertezett, legutóbb 2009 novemberében. Elvileg az idei székesfehérvári Fezen Fesztiválon is fellépett volna, méghozzá azzal a hard rock programmal, melyet hosszú évek rajongói unszolását követően tavaly szedett elő egy speciális turné erejéig. A gitáros hirtelen halála zenésztársait, barátait és a rajongókat is óriási sokként érte.

A Thin Lizzy február 6-ai bécsi koncertjén szintén megemlékezett egykori tagjáról, beszámolónkért kattints!

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

The Treatment - Budapest, Petőfi Csarnok, 2014. június 11.

 

Anthrax - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Riverside - Budapest, Diesel Klub, 2011. május 6.

 

Wendigo - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 11.

 

Watch My Dying - Gödöllő, Trafó, 2003. május 23.