Shock!

április 16.
kedd
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szeptemberben Budapesten játszik a Beastmilkből lett Grave Pleasures

0419gravepleasuresA finn-brit Beastmilk két évvel ezelőtt jelentette meg első és utolsó nagylemezét, a hihetetlenül sikeres, körülrajongott Climaxet. Komor, new wave-es, goth-rockos, posztpunkos zenéjével hamar kultstátuszba katapultált zenekar idén némiképp átalakult és nevet váltott. Az új lemezt szeptemberre ígéri a továbbra is az énekes-dalszerző, Mat McNerney, azaz Kvohst vezette Grave Pleasures, és a bemutató turnén pályafutása során először Magyarországon is fellép.

A brit születésű, de az utóbbi tíz évet skandináv zenekarok élén eltöltő Mat „Kvohst” McNerney elegánsan egyensúlyozik a pop, a metál és a punk határán. Életművében hol ez kerül előtérbe, hol az, de legnagyobb sikerét a jórészt finn tagokból álló Beastmilkkel aratta. A formáció 2013-as debütlemezét a kritika egyöntetű hozsannázása fogadta, és a jól eltalált, az 1980-as évek elejének darkwave-jét a Joy Divisionjét, Sisters Of Mercyjét zabolátlan posztpunk gitárfutamokkal ötvöző album óriási siker lett. Aztán idén tavasszal a gitáros, Johann Snell kivált a zenekarból, a viták miatt a Beastmilk nevet változtatott. Ám az új tagokkal, köztük az In Solitude egykori dobosával, Uno Bruniussonnal kiegészülő Grave Pleasures szinte rögtön bejelentette az új lemezt.

A szeptemberre ígért albumot nem kis meglepetésre a Sony adja ki, de az előzetes hírek alapján McNerney következetesen viszi tovább a Beastmilk vonalát. Éjsötét, beborult, hideglelős darkwave, sikoltó-gerjedő gitárok, mindezek felett főhősünk komor éneke, kegyetlen lelki hidegháború... A Grave Pleasures Észak-Európa egyik legeredetibb, műfaji határok közé nehezen szorítható zenekara. Nem véletlen, hogy metal- és rockmagazinok éppoly elismeréssel írnak róla, mint a punkfanzine-ok vagy a poplapok.

Grave Pleasures (ex-Beastmilk, FIN)
2015. szeptember 28., hétfő 20h

A38 Hajó Koncertterem – Petőfi híd budai hídfő Jegyár: 4200 forint, elővételben: 3500 forint.
Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Iron Maiden - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2014. június 3.

 

Cloudscape - Budapest, A38, 2014. március 13.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Leander Rising - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. február 7.

 

A Life Divided - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. február 23.

 

Amorphis - Budapest, Diesel Klub, 2010. november 21.