Shock!

július 15.
szerda
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szent háborút indít a Toto

Holy War címmel még egy új számot tett közzé a Toto a nagyon régóta várt új lemezről, a XIV-ről. A zenekar nyár elején Magyarországon is újból fellép.

0104toto

2006-ban adott ki utoljára nagylemezt a Toto, és sokáig úgy tűnt, hogy a Falling In Betweennek nem is lesz folytatása: a zenekar először egy rövidebb feloszlós perióduson is átment, de aztán ismét elkezdtek turnézni, és végül persze nem bírták ki dalszerzés nélkül sem. A felállás egyszerre régi és új, hiszen a főnök, Steve Lukather gitáros/énekes mellett szintén a régebbi korszakokat képviseli a két billentyűs, David Paich és Steve Porcaro, illetve továbbra is a fedélzeten van Joseph Williams énekes, akivel az utóbbi években koncertezett a banda. Még nála is régebbi totós múltra tekinthet vissza azonban David Hungate basszer, aki a csapat alapfelállásának is tagja volt a ’70-es évek második felében, és az 1982-es IV album után távozott a fedélzetről. A csapat végül Keith Carlockban találta meg a tavaly távozott Simon Phillips utódját, noha számos koncerten ennek ellenére is Shannon Forrest dobolt az utóbbi időben.

A Toto XIV címválasztás nem véletlen, mint ahogy Hungate visszatérése sem: a csapat zenei szempontból az 1982-es, világszerte több mint 5 millió példányban elkelt lemez folytatásának tartja az új anyagot.

0112totoxivA dallista az alábbi:

1. Running Out Of Time
2. Burn
3. Holy War
4. 21st Century Blues
5. Orphan
6. Unknown Soldier (For Jeffrey)
7. The Little Things
8. Chinatown
9. All The Tears That Shine
10. Fortune
11. Great Expectations

A Toto legutóbb 2012 nyarán járt nálunk, most pedig június 26-án ismét Budapesten, a PeCsa Music Gardenben lépnek fel a Livesound szervezésében. További részletek itt. A már ismert Orphan videója mellett alább a Holy War című dal is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+4 #2 Kovács Krisztián 2015-02-18 12:16
Tökéletes. Különösképp belegondolva, hogy Lukather gitárja milyen döggel szól a koncerten, ez a dal csak még jobb lesz majd júniusban.
Idézet
 
 
+4 #1 queensryche999 2015-02-18 10:45
Eddig tökéletes mindkét dal (+ a részletek).
Elképesztő, mennyire tudják ezek az emberek - beleértve a stúdióban elvégzett komplett produkciós munkát -, hogyan kell ezt jól csinálni. Kerek egész, pont annyi és pont úgy, amennyi és ahogyan kell. Taps.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Testament - Budapest, Zöld Pardon, 2013. június 24.

 

Thaurorod - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Beardfish - Budapest, A38, 2010. október 24.

 

Muse - Budapest, Sziget fesztivál, 2010. augusztus 15.

 

ZZ Top - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2009. október 15.

 

Within Temptation - Budapest, Sziget fesztivál, 2007. augusztus 8.