Shock!

április 18.
csütörtök
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Száztizenhat riff egyetlen minialbumon: hallgasd meg a kettes Down EP-t!

0227downA brit Metal Hammer weboldala exkluzív módon közzétette a Down jövő héten érkező új EP-jének teljes anyagát. A portál még riffszámlálót is mellékelt a stream mellé.

We Knew Him Well címmel már korábban is meg lehetett hallgatni az első dalt a Down május 12-én érkező új EP-jéről, a Down IV – Part Two-ról, most pedig itt csekkolható a teljes kiadvány is (ha elsőre nem működik a link, nyomj egy CTRL+F5-öt, mert a hirtelen rászabadult nagy terheléstől még az angol Hammer oldala is elkezdett rakoncátlankodni). Ez lesz a New Orleans-i doom/sludge mesterek első anyaga, amely már Kirk Windstein nélkül készült: itt debütál új gitárosuk, a korábban a csapat mellett színpadmenedzseri feladatokat ellátó Bobby Landgraf. Az anyag producere Michael Thompson, Phil Anselmo és kisebb mértékben a teljes zenekar volt, és az énekes Nodferatu's Lair stúdiójában készült New Orleansban. Magukat a dalokat teljesen közös munkában írták, az összes tag hozzátette a magáét az anyaghoz.

0227down2epMaga Landgraf természetesen remekül érzi magát a Downban. „Tíz órát vezettem Texasból az első napon, aztán kinyitottam egy sört, és bedugtam a gitárt. Elkezdtük játszani azt a bizonyos részt, és mind mosolyogtak. Abban a pillanatban éreztem, hogy működni fog a dolog. Régi rajongó vagyok, és barát is, de így is elképesztő élménynek bizonyult részt venni a közös munkában. Gitárosként mindig is azt szerettem volna, hogy egy ilyen zenekar tagja lehessek, és most szeretném, ha mindenki büszke lenne rám."

A dallista az alábbi:

01. Steeple
02. We Knew Him Well
03. Hogshead/Dogshead
04. Conjure
05. Sufferer's Years
06. Bacchanalia

A Down már turnézik az Egyesült Államokban a Black Label Society és a Devil You Know társaságában. A We Knew Him Well alább külön is meghallgatható.

 

Hozzászólások 

 
+2 #6 grand magus 2014-05-06 21:47
A Conjure simán felférne a 13-ra,azt meg hogy hány riff van értem,hát hiszen matek éretségi van -volt,és lesz.
Idézet
 
 
+3 #5 Igor Igorovics 2014-05-06 16:46
Amúgy az EP nyitóriffe nagyon állat! Akkora funeral doom, mint egy ház! :)
Idézet
 
 
+3 #4 Igor Igorovics 2014-05-06 16:41
Szerintem nagyon jó lett! Nagyon tetszett! Amúgy a 37 perces hosszával már albumnak is simán elmenne. A Sabbath Master of Reality albuma pl. 34 perces volt. De az első Sabbath is csak 38 perc volt.
Idézet
 
 
+6 #3 NOLA 2014-05-06 15:09
Így, két hallgatás után csak azt tudom mondani, hogy szerintem egy fasza cuccot kaptunk megint. Ugyanúgy, ahogy a “Bíbor” lemeznek, úgy ennek is több hallgatás kellesz ahhoz, hogy igazán megadja magát. Még most túl sűrű, túl ködös, és nagyon “dúúm” :-) Nálam a Bacchanalia és a Conjure már most nagy kedvenc . Azt viszont csendben bevallom, hogy jólesne már Tőluk valami olyasmi is, amilyen az utolsó dal levezetése. Én nagyon bírom a DOWN II-est is, úgyhogy egyáltalán nem bánnám a kicsit nyugisabb, elszállósabb számokat, főleg azért, mert nagyon tudnak olyanokat is írni. Szerintem ez a befejezés pont arra utal, hogy a hármas EP ilyesmi lesz...., na majd meglátjuk. :-) Addig meg szarrá rázom a fejem erre a „riffszörnyeteg re“! :-)
Idézet
 
 
+4 #2 janomano 2014-05-06 14:25
Vicces, nekem az új Prong lemez kapcsán jutott eszembe, hogy meg kellene számolni, hány riff is van rajta.
Idézet
 
 
+2 #1 kmaker 2014-05-06 14:24
Full ugyanaz, mint a Purple ep volt. A riffszámláló meg mulatságos, hiszen sokszor ugyanaz a riff többször is előfordul 1-1 dalban, és minden alkalommal számolja. :)
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Friss

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Nickelback - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2013. november 8.

 

Queensryche - Budapest, Club 202, 2013. október 23.

 

Stuck Mojo - Budapest, Dürer Kert, 2010. november 2.

 

Watch My Dying - Budapest, Almássy téri Szabadidőközpont, 2007. március 23.

 

Wackor - Budapest, Kultiplex, 2005. október 8.