Shock!

március 29.
péntek
Betűméret
  • Betűméret növelés
  • Alap betűméret
  • Betűméret csökkentés

Szaxofon, mellotron és akusztikus hangszerek Anders Björler szólóalbumán

0701andersElkészült a The Hauntedból tavaly távozott gitáros, az At The Gatesben is érdekelt Anders Björler első önálló nagylemeze, amely az eredetileg tervezett The Antikythera Mechanism helyett végül csak Antikythera címen jelenik meg valamikor az év második felében. A gitáros már a hátteret is elrendezte a kiadáshoz.

„Ez nem egy metal projekt lesz", szögezte le az anyagról korábban Anders. „Akik ismerik a The Haunted és az At The Gates dokumentarista dolgaihoz készített filmzenés dolgaimat, tudják, mire számíthatnak. A '60-as és '70-es évek olasz zenéje, a postrock, az ambient, a progresszív és jazz műfajok, illetve a svéd népzene egyaránt hatással van arra, amit csinálok." A zene nem-metalos jellege már a hangszerelésből is sejthető: a gitározás mellett Björler billentyűs hangszereken is játszik az anyagon, de emellett rengeteg akusztikus gitár, zongora, sőt, szaxofon is lesz a dalokban. A basszust a Meshuggah-ból ismert Dick Lövgren játszotta fel, a dobos pedig Morgan Ågren (Kaipa, Fredrik Thordendal) volt.

A megjelenés valamikor ősszel várható.

 

Hozzászólások 

 
+1 #1 björn 2013-07-02 22:31
Goblin rajongóknak ajánlja :) Akiknek atyja a Suspiria filmzenét is jegyzi. A Yes is mindig a kedvenc zenekarai közé tartozott... szóval ez várós.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Hirdetés

Kereső

Hozzászólások

Galériák

 

Anna Murphy - Budapest, Club 202, 2014. április 4.

 

Portnoy, Sheehan, MacAlpine, Sherinian - Budapest, PeCsa Music Hall, 2012. október 19.

 

Symphony X - Budapest, Petőfi Csarnok, 2011. március 14.

 

Helloween - Budapest, Petőfi Csarnok, 2010. november 28.

 

Jerry Lee Lewis - Budapest, Papp László Budapest Sportaréna, 2010. október 31.

 

Wackor - Budapest, Süss Fel Nap, 2005. február 8.